26 / 04 / 2024

Mısır piramitleri nasıl inşa edildi?

Mısır piramitleri nasıl inşa edildi?

Mısır'da antik taş ocağı Hatnub'daki arkeolojik incelemelerinde piramitlerin nasıl inşa edildiğine dair önemli kalıntılar bulundu.



Mısır'da antik taş ocağı Hatnub'daki arkeolojik incelemeler sırasında piramitlerin nasıl inşa edildiği konusunda aydınlatabilecek bir rampa sisteminin kalıntıları bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Büyük Giza Piramidi'nin yapıldığı döneme ait olduğu düşünülen sistemin, dev mermer blokları dik bir rampadan taşımak için kullanıldığı tahmin ediliyor. 

İngiliz ve Fransız arkeologlar tarafından yapılan keşifte piramitlerin düşünülenden çok daha hızlı yapıldığı belirtildi. 

Arkeolojik incelemelerde bulunan rampa sistem direk çukuru bulunan ve iki yanında merpenler olan merkezi bir rampadan oluşuyor. Arkeologlara göre bu sistemin varlığı, taş bloklarının sürüklenerek değil, bir makara düzeneğiyle yukarıdan çekilerek taşınmış olabileceğine işaret ediyor. 

Liverpool Üniversitesi Mısıroloji öğretim üyesi Dr. Roland Enmarch, Guardian gazetesine yaptığı açıklamada, "Keşfettiğimiz sistem, aynı anda çok sayıda kişinin kuvvet uygulamasına izin veriyor. Bu da blokları daha hızlı taşıyabilmeniz anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.


Geri Dön