19 / 04 / 2024

MNG Kargo Erciş'e 18 derslikli okul inşa etti!

MNG Kargo Erciş'e 18 derslikli okul inşa etti!

MNG Kargo'nun " Kargo Poşetleri Kutuya, Çocuklar Okula" sloganıyla hayata geçirdiği proje kapsamında, Van'ın Erciş ilçesinde yaptırılan 18 derslikli ilk ve orta okulun açılışı yapıldı...



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Kendimizden daha çok sevdiğimiz çocuklara, şu anda bulunduğumuz ülkeden daha güzel bir ülke bırakmak için gece gündüz demeden uğraşıyoruz, çırpınıyoruz, koşturuyoruz" dedi.


MNG Kargo'nun, "kurumsal vatandaş" sorumluluğuyla 5 yıl önce başlattığı proje kapsamında toplanan bin 500 tonu aşkın kargo poşetinin geri dönüştürülmesinden elde edilen gelir, 2011 yılında Van'da meydana gelen depremde en fazla hasarın yaşandığı Erciş ilçesinde okula dönüştü.


Latifiye Mahallesi'nde inşa edilen 18 derslikli 975 öğrenci mevcutlu MNG Kargo İlk ve Orta Okulunun açılışı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in katıldığı törenle yapıldı.


Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, hayırseverleri tebrik ederken ailelerinin zaman zaman unutulduğuna işaret ederek, hayırseverlerin ailelerinin, eş ve çocuklarının da bu hizmetlerde katkısının olduğunun unutulmaması gerektiğini söyledi.


AA


Geri Dön