29 / 03 / 2024

MOBEF 2. Gaziantep Mobilya Fuarı bugün başlıyor!

MOBEF 2. Gaziantep Mobilya Fuarı bugün başlıyor!

Erexpo Fuarcılık AŞ ve GTO işbirliğiyle düzenlenen MOBEF 2. Gaziantep Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı, 7-10 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde kapılarını açacak.



 Erexpo Fuarcılık AŞ ve Gaziantep Ticaret Odası (GTO) işbirliğiyle düzenlenen MOBEF 2. Gaziantep Mobilya, Dekorasyon, Orman Ürünleri ve Mobilya Aksesuarları Fuarı, 7-10 Mayıs tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde kapılarını açacak. 40'ı aşkın ülkeden 30 bin ziyaretçiyi ağırlayacak fuarda, üretici firmalar ile Irak, Azerbaycan, Fas, Ürdün, Mısır, Kosova, KKTC gibi 20 ülkeden alım heyeti bir araya gelecek.


MOBEF'in hem Gaziantep'e hem de tüm Türkiye'ye hizmet edeceğini kaydeden GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, "Sektörün mobilya alanındaki ihtiyacına cevap vermenin ve sektöre yeni bir vizyon katmanın yanı sıra gerçekleştiği coğrafi konum ve lojistik imkanları sayesinde taşımacılık alanında mobilya sektörüne yüzde 7 avantaj sağlayacak. Fuarın ilk yılında hedeflediğimiz 20 bin ziyaretçi sayısını aşarak, büyük bir başarıya imza attık. Bu yıl da çeşitli yenilikleri sektörün ayağına getirerek, çok sayıda avantaj sağlayacağız" dedi.


Bartık, mobilya sektörüne yönelik Gaziantep'teki ilk ihtisas fuarı olan MOBEF'in, sektörün birçok kolunun bir arada bulunacağı geniş bir kapsama sahip olduğunu vurguladı. Bartık, "İleriki yıllarda mobilya sektörü ile aynı konseptte yer alan halı ve ev tekstili sektörlerini de bünyeye ilave ederek 3'lü bir konsept oluşturmayı ve Ortadoğu'nun en büyük konsept fuarını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


Erexpo Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Erdal Usta ise MOBEF'in mobilya sektörüne yönelik düzenlenen diğer fuarlardan farklı olarak, bir mobilyanın hammadde temininden son tüketiciye ulaşana kadarki her aşamasında ihtiyaç duyulan segmentleri kapsadığını söyledi.


Usta, fuarda, oturma grupları, yatak, çocuk ve genç odaları, ofis ve bahçe mobilyaları, mobilya aksesuarları, mobilya üretim malzemeleri ve orman ürünleri gibi birçok farklı kolun yer alacağını belirtti. MOBEF'in ikinci yılında Gaziantep yerelinden çıkarak, Türkiye'nin fuarı olduğunu ifade eden Usta, "Adana, Hatay, Samsun, Kayseri, İstanbul, Adıyaman, Mersin, Kahramanmaraş,  İzmir  gibi şehirlerdeki firmaların yanı sıra Gaziantep'te üretim yapan firmalar katılıyor. Ayrıca, Irak'tan 400 kişilik alım heyeti ağırlayacağız" dedi.


Türk mobilya sektörünün 25 milyar dolar üretim ve 10 milyar dolar ihracat yaparak dünyanın 10. büyük mobilya üreticisi olmayı hedeflediğini vurgulayan Usta, geçen yıl 4.5 milyar doları aşkın ihracat rakamıyla Türk mobilya ve orman ürünleri sektörünün en çok ihracat yaptığı ülkeler arasında Irak'ın 700 milyon dolarlık payla ilk sırada yer aldığını söyledi. Usta, İran, Katar, Suudi Arabistan ve yeniden imar edilecek Suriye'nin sektör için önemli olanaklar sunmasını beklediklerini açıkladı.


Dünya


Geri Dön