20 / 04 / 2024

MOBİAD Öncülüğünde Gerçekleşen Şinik OSB Gezisi gerçekleşti!

MOBİAD Öncülüğünde Gerçekleşen Şinik OSB Gezisi gerçekleşti!

Mobilyacı iş adamları derneği başkanı Alper Bektaş ve yönetim kurulu üyeleri Mustafa Durmuş, İlyas Bektaş ve M. Ali Sezeroğlu önderliğindeki grup Şinik Organize Sanayi bölgesine inceleme gezisi gerçekleştirdiler...



Bu inceleme gezisine MOBİAD üyesi olan mobilya üreticisi işletme sahipleri ve Trabzon’daki birçok mobilya üreticisi katıldı. Katılanlar Muratan Sertakar, Mustafa Şen, Kemal Ayyıldız, Hilmi Çabuk, Orhan Topal, Metin Coşkuner, Abdullah Peker ve Murat Turan.

Gezide Şinik OSB Müdürü Kudret Arslan’da yer aldı.


Şinik OSB Müdürün Şinik OSB’si hakkında, yer tahsisi konusunda detaylı bilgileri verip, yapılması gereken çalışmaları anlattı.

Bir önceki Şinik OSB gezisi ile bu gezi arasında yapılan çalışmaları değerlendirdiler.

Kudret Aslan: Bölgede toplam sanayi parseli alanı 253.060,05 m2 olup, sanayi parseli sayısı 48’dir. Alt yapı çalışmaları hızla devam etmektedir. %90 oranında bitmiştir. 2014 yılında altyapı çalışmaları tamamen bitecektir. Bölgeyi devlet karayoluna bağlayacak ve projenin gerçekleşmesi için hayati öneme sahip bağlantı yolunun bölge imar planı içerisine alınarak, kamulaştırılması yapılıyor. En kısa zamanda yol sorunu da çözülecektir. Şinik Organize Sanayi Bölgesi ve dolayısıyla Trabzon’umuzun gelişmesi için son derece önemle üzerinde durulması gereken konudur.

Ayrıca 3500 m yolun 3.800.000 TL kamulaştırma parası alınmış, inşaat devam etmektedir.


İnceleme gezisinde yer alan üreticiler fikir alışverişi yaptılar. Yoğun ve olumlu bir ilgi olduğu gözlendi.

Bir arada bulunarak birbirlerine iş yaptırabilecekleri yer tahsis etme noktasında olumlu düşünceye sahip olmalarına neden olmuştur.



Geri Dön