23 / 04 / 2024

Mobilya sektörü ticaret kapasitesini 9 milyar dolar seviyesine ulaştırdı!

Mobilya sektörü ticaret kapasitesini 9 milyar dolar seviyesine ulaştırdı!

İGED Başkanı Av. Hüseyin Ataol, mobilya sektöründe alınan yüzde 18' lik KDV oranının yüzde 8' e düşürülmesinin kayıt altıların artarak ülke istihdamına katkı sağlayacağını söyledi.



İGED Başkanı Av. Hüseyin Ataol, mobilya sektöründe alınan yüzde 18'lik KDV oranının yüzde 8'e düşürülmesi halinde kayıt altıların artarak ülke istihdamına ciddi katkılar sağlanacağını belirtti. Ataol sözlerine şu şekilde devam etti: "Yüzde 18'lik KDV yüzde 8'e düşerse kayıt altına giren firmaların sayısı artar. Bu da daha fazla istihdam, daha fazla marka laşma ve büyüme anlamına gelir." Hüseyin Ataol ayrıca, Türkiye'nin şu anda dünyada 400 milyar dolar olan mobilya pazarının yüzde birine hitap ettiğini, yüzde 92 iç piyasadan yerli imkanlarla, yerli malzemelerle üretim yapan sektörün, gerekli teşviklerin verilmesi halinde Türkiye'nin dünya piyasasında önemli aktörlerinden biri olacağını söyledi. 


10 YILDA İHRACATI 7 KAT AKTAN SEKTÖR

Geçen yılı 2 milyar doların üstünde bir ihracat ile kapatan mobilya sektörü 10 yılda 7 kat ihracat artışı sağlarken, ticaret kapasitesini 9 milyar dolar seviyesine ulaştırdı. Sektör temsilcileri 2014 yılının 2013 yılma kıyasla daha iyi bir yıl olduğu konusunda hem fikir. 

Ataol sözlerine şu şekilde devam etti: "Mobilya sektöründe 2013 yılında üretim yıllık yüzde 10 aitti. 2014'te sektörün durumu inşaat sektörü ve dış talebin seyrine bağlı olarak şekillenecek. 


Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da siyasi istikrarsızlık sektörü Afrika'ya yoğunlaştıracak. İçeride inşaattaki yüzde 5'lik büyüme sektöre destek olacak." dedi. 



Ortadoğu


Geri Dön