25 / 04 / 2024

Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi yarın Antalya'da başlıyor!

Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi yarın Antalya'da başlıyor!

DÜNYA gazetesi ile CNBC-E tarafından, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Emlak GYO’nun katkılarıyla düzenlenen 'Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi' yarın Antalya'da yapılacak.



İş alanları, sosyal hayat, sağlık tesisleri, eğitim kurumları ve ekonominin can damarları... Tüm bunlar şehirlerde konumlanırken, kırsal dünyadan kente göçüşün son 20 yılda kazandığı hız kimseyi şaşırtmıyor. Peki, şehirler sürekli kalabalıklaşırken, kent yaşamı bu büyümeden nasıl etkileniyor? Yaşam ve buna bağlı olarak kent insanının mutluluğu azalıyor mu? Enerji, gıda ve benzeri kaynaklar önümüzdeki dönemde de yetecek mi? Sürekli yeni binaların yapılması, şehir planlamasını zorunlu kılıyor mu? 


İşte tüm bu sorular yarın Antalya'da ikincisi gerçekleştirilecek 'Modern Şehirler ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde masaya yatırılıyor. Türkiye’de kentsel dönüşüm ve modern şehirlerin en büyük buluşması olarak gösterilen zirve DÜNYA gazetesi ile CNBC-E tarafından, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Emlak GYO’nun katkılarıyla düzenleniyor. Zirvenin ana sponsoru ise Rönesans Gayrimenkul Yatırım. Zirve, yarın saat 13.00-18.00 arasında Akra Barut Hotels, Lara'da gerçekleştirilecek. 


Birincisi 26 Şubat’ta Adana’da yapılan ve kentsel dönüşüm süreçleri ile yatırım fırsatlarının tartışıldığı zirve, bu kez geleceğin akıllı şehirlerine odaklanacak. “Sürdürülebilir ve ekolojik şehirler nasıl yaratılır?” sorusuna cevap aranacak panellerde, yerel yönetimler çözüm örneklerini masaya yatırırken, firmalar bu konudaki çalışmalarını ve geleceğe yönelik projelerini paylaşacak.Türkiye’nin, tüm dünyayla birlikte akıllı ve modern şehirler çağını yakalamasına katkı sağlamak amacıyla düzenlenen zirvenin ana sponsorluğunu Rönesans Gayrimenkul Yatırım üstleniyor. Zirvenin diğer sponsor firmaları arasında, eviye ve davlumbaz üreticisi Franke, mobilya ve kapı donanımları markası Häfele ile yonga levha ve MDF sektöründen Yıldız Entegre yer alıyor. 


'Yerel yönetim ve özel sektör birlikte yürümeli'


Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Yanıkömeroğlu, gayrimenkul sektöründe sürdürülebilir, fark yaratan, sosyal yaşamı ve iş hayatını destekleyen projelere imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. “Bu zirveyi, modern ve geleceğin akıllı şehirlerinin oluşturulmasında, ayrıca doğru kentsel dönüşüm süreçlerinin planlanmasında önemli bir adım olarak nitelendiriyoruz” diyen Yanıkömeroğlu, geleceğin şehirlerini oluşturmanın sadece akıllı binalar yapmaktan ibaret olmadığının altını çizdi. Yanıkömeroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Aynı zamanda teknik, sosyal ve kültürel altyapıların da doğru planlanması şart. Biz Rönesans Gayrimenkul olarak şehirdeki tüm yaşam alanlarının, hastanelerden AVM’lere, konutlardan peyzajlara ve altyapıya, akıllandırılması ve modernleştirilmesi gerektiğini savunuyoruz. Rönesans Gayrimenkul olarak işimiz bina yapmaktan ibaret değil; biz aynı zamanda içinde bulunduğumuz şehirlerde, halkın yaşam konforunu artıracak, mutlu ve huzurlu olmasını sağlayacak tam bir dönüşüm ve ideal yaşam alanları oluşturmanın peşindeyiz. Bunun için yerel yönetim ve özel sektörün de bir arada yürümesi gerektiğini düşünüyoruz.” 


Yeşile saygılı ve yenilikçi teknolojik çözümler geliyor 


Zirvenin sponsorlarından Franke’nin Güney Doğu Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkasya Bölge Direktörü Özgen Özkan "Ülkelerdeki gelişmişlik düzeyinin artması, insanları yeni çözümler aramaya itiyor” dedi. Franke’nin kişiye değer veren, yeşile saygı duyan ürünlere imza attığını ve her zaman geleceğin şehirleri için ürettiğini söyleyen Özkan, "Ürünlerimizin ortak özelliği sürdürülebilirlik” diye konuştu. Kentsel dönüşümün hız kazandığına dikkat çeken Hafele Türkiye Genel Müdürü Hilmi Uytun da “İnsan ve mekanın birleştiği noktada, estetik, tasarım, teknoloji ve yenilikçilik odaklı çözümler üretiyoruz” dedi. Doğal kaynakların akıllı kullanımına öncelik verdiklerini ve enerji tasarrufuna yönelik projeleriyle çok sayıda ödül aldıklarını aktaran Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldız ise “Geleceğin akıllı şehirlerinde enerji verimliliğini ön plana çıkaran, çevreye saygılı ürünler ön plana çıkacak” diye konuştu.


Özel sektöre düşen görevler ve yatırım fırsatları tartışılacak 


Zirvenin 'Yüksekten Uçanlar' başlıklı ilk panelinde, akıllı şehirleşmede özel sektöre düşen görevler masaya yatırılacak. Panelde, sundukları ürün ve çözümlerle geleceğin şehir ve mekanlarını yaratan şirketlerin başarı hikayelerine de yer verilecek. Zirvenin ikinci panelinde Antalya’nın kentsel dönüşümü ve geleceğe yönelik projeleri konuşulacak. Son panelde ise kentsel dönüşüm ve şehirlerin modernleşme sürecinde oluşan yatırım fırsatları tartışılacak. Yerel yönetimlerin ve projelerin ön plana çıkacağı bu panelde, ilçe belediye başkanları söz alacak. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı’nın himayesinde gerçekleşecek Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin kentsel dönüşüm ve modern şehirlerin en büyük buluşması olarak adlandırılmasının nedenlerinden birisi de kamu, yerel yönetim, özel sektör ve medya temsilcilerini bir araya getirmesi. Zirve, sürdürülebilir kalkınma ve sağlıklı bir kentsel dönüşüm için devlet-yerel yönetim-özel sektör işbirliğinin önemini ön plana çıkaracak. Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nin Antalya’dan sonraki adresi Bursa olacak. Organizasyonun dönem finali ise İstanbul’da yapılacak.


Dünya


Geri Dön