19 / 04 / 2024

Modernizasyon çalışması yapılan müze ve örenyeri sayısı 154'e çıktı!

Modernizasyon çalışması yapılan müze ve örenyeri sayısı 154'e çıktı!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin 2010 yılından bu yana 49 müze ve ören yerinde uyguladığı modernizasyon ve gişe işletme sayısı, aralarında Kaman Çağırkan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin bulunduğu müze ve örenyeri ile birlikte 154'e yükseldi.



KISA adı TÜRSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nin 2010 yılından bu yana 49 müze ve ören yerinde uyguladığı modernizasyon ve gişe işletme sayısı, aralarında Kaman Çağırkan Kalehöyük Arkeoloji Müzesi'nin bulunduğa müze ve orenyeri ile birlikte 154'e yükseldi. 


Müze ve ören yerlerine daha fazla ziyaretçi çekmek için 2013 yılı Ekim ayından itibaren ikinci aşama olarak ihaleye çıkarılan '105 Muze ve Örenyerinin Modernizasyonu' için düğmeye basıldı. Sürdürülebilir turizm ve kültürel seferberlik anlayışı ile mjze ve orenyerlerıni ön plana çıkaran TÜRSAB, aralarında Çağırkan Kalehoyuk Müzesi'nin de bulunduğu 10b müzeyle birlikte 154 muze ve orenyerinde daha çağdaş bir kimlik kazandırmak için proje başlattı. 


Projeyle birlikte kültürel varlıkların korunması için kaynak sağlamak, ziyaretçi sayısını arttırmak ve toplumda muze algısını güçlendirmek amacıyla yola çıkan TÜRSAB, ihalesini kazandığı 105 müzede modernizasyon projesi uyguluyor. 


Yeni ihale ile gişe işletmesini üstlendiği muze sayısı 154'e ulaşırken, teknolojinin en gelişmiş cihazlarıyla donatarak sahip olduğu mirasa yakışır bir kimlik kazandıracak. 


Yılda 4 milyon 250 bin muze kart sahibi olan ve ziyaretçi sayısı 30 milyona ulaşan TÜRSAB Müze Girişimlerinin Çağırkan Kalehoyuk'ü de kapsamına almasıyla, Kalehoyuk, başta Japon turistler olmak üzere kültür turizmi için gelenlerin uğrak yeri olacak

Yeni Aşıkpaşa


Geri Dön