27 / 04 / 2024

Mol yüzde 90 indirimle açıldı

Mol yüzde 90 indirimle açıldı

Türkiye'de üretim yapan 78 tekstilcinin birleşerek açtığı MOL yüzde 90 indirimli satış yapacak.



Atlantis AVM'de açılan ilk MOL mağazasında 5 TL'den 5 bin TL'ye kadar her çeşit ürün yer alıyor

Merter Markalar Birliği'nin önderliğinde kurulan Merter-Osmanbey-Laleli'nin kısaltmasından oluşan MOL, dünyada ilk kez uygulanacak bir modeli Türkiye'de deniyor. Atlantis Alışveriş Merkezi'nde gece 24.00'da açılan MOL'da satışı stilisler yapacak. MOL İcra Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Wenice Kids'in Genel Müdürü Oktay Özdemir, MOL'u kuran 78 üyenin arkasında 398 üretici olduğunu belirterek, "Sistem çok büyük ilgi gördü. Şimdiden 400 firma daha üyelik için sıraya girdi" şeklinde konuştu.
DİREKSİYONA BİZ GEÇECEĞİZ

MOL'a katılmanın en önemli şartının Türkiye'de üretmek ve Türk markası olmak olduğunu belirten Özdemir, "Asla belli bir kalitenin altına inmeyeceğiz. Kaliteli ürünleri en uygun fiyatlarla satacağız. Uzakdoğu'dan yapılan hiçbir ithalat bizimle başedemez. Kimse bizle rekabet edemeyecek çünkü üretici fiyatları ile giriyoruz. Hiçbir aracılık ve komisyon yok. Biz Türkiye'nin gücünü şimdi göstereceğiz. Başkasının yapmadığını yapacağız. Artık direksiyona biz geçiyoruz"dedi.

KALİTELİ PANTALON 12 TL

İlk mağazada 5 liradan 5 bin TL'ye kadar her çeşit ürün olacağını anlatan Özdemir, "Örneğin çok kaliteli bir pantalonu 12 TL'ye satacağız. Bunların hepsi uluslararası standartlarda ürünler" dedi. Yurtdışından ilgi gördüklerini anlatan Özdemir, uygulayacakları sisteme çok talep geldiğini vurguladı. Almanya'da büyük bir grubun MOL sistemini kendi mağazalarında uygulamaları için başvurduğunu anlatan Özdemir, önümüzdeki günlerde görüşmeye gideceklerini belirtti.

KRİZ TÜRKİYE'YE HEDİYE

Yurtdışına ilk önce İsviçre sonra Almanya'da açacakları mağazalarla gireceklerini vurgulayan Özdemir, "Kriz dünyanın Türkiye'ye sunduğu 85. yıl (Cumhuriyet) hediyesidir. İlk defa Avrupa'nın kapıları Türklere açılıyor. Daha önce yüzümüze bile bakmayan gruplar bugün kapımızı çalıyor. Artık koşullar eşit. MOL markasıyla Avrupa ülkelerinin ihracatçı birliklerine girmek istiyoruz. 2009 yılı için 3 milyar dolarlık sipariş aldık" dedi.


Psikolog destekli alışveriş

Yeni nesil işadamları açılacak MOL mağazalarıyla hem krizi tekstil için fırsata dönüştürecek, hem de binlerce kişiye istihdam sağlayacak bir oluşuma imza atacak. MOL'dan ürün satanlar için sezon sonlarında ücretsiz kuru temizleme kampanyaları düzenleyeceklerini belirten Oktay Özdemir, bunun için kuru temizlemecilerle görüşmeler yaptıklarını belirtti. Özdemir, MOL mağazalarında psikologların da görev yapacağını ve alışveriş sırasında sıkılan müşterilere destek vereceklerini anlattı.


Koyun olmak istemiyoruz

2009 Yılında 56 MOL Mağazası ile 3 bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini belirten Özdemir, "Atlantis AVM'den sonra İsviçre Bern ve Almanya Köln'de de MOL mağaza açacağız. Dünyada iki tip sanayici var. Koyun sanayici, keçi sanayici. Keçi yönetir koyun takip eder. Biz artık koyun üretici olmak istemiyoruz. O yüzden de kendi mağazacılık konseptimizi yaratıyoruz" dedi.


Türkiye'de 15 mağaza açılacak

MOL 2009 yılı sonuna kadar Türkiye'deki mağaza sayısını 15'e çıkarmayı amaçlıyor. Ayrıca üç bin kişiye iş imkanı yaratılacak. Bugün birliğin çalışmaları tüm Türkiye'den binlerce tekstil üreticisi tarafından takip ediliyor. Ancak MOL'e üye olmak için tüm üretim sürecinin Türkiye'de yürütülüyor olması en önemli koşul. Kurtköy'deki ilk mağaza ile 130 kişiye istihdam yaratan MOL'ün İcra Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, birliğe üye tüm markaların ortak üretim, verimlilik ve insan kaynakları stratejisiyle hareket ettiğini söyledi. "Avrupa'daki insan kaynakları sistemlerini Türkiye'de uygulamanız ve birebir verim almanız çok zor. Batıda verimliliği artırmak için çalışana eğitim vermeniz yeterli. Ama burada sosyal hayattaki eksiklikleri gidermeden herhangi bir çalışanınızdan verim ve yüksek motivasyon beklemeniz hatadır' diyor. Özdemir, MOL'e üye firmaların Türkiye'ye özgü insan kaynakları stratejileri geliştirdiği bilgisini veriyor.

Yeni Şafak

Geri Dön