27 / 04 / 2024

Mondial, Milas Bodrum Havalimanı işletmeciliğine talip oldu!

Mondial, Milas Bodrum Havalimanı işletmeciliğine talip oldu!

Mondial, yılın ilk aylarında ihalesi yapılacak Milas Bodrum Havalimanı'nın işletmeciliğine talip oldu. Genel Müdür Giuseppe Russo, " Tüm yıl hizmet vermeyi hedefliyoruz " şeklinde konuştu.



İtalyan Mondial firmasının, 2014 yılının ilk aylarında işletmeciliği ihaleye çıkarılacak olan Milas Bodrum havalimanı iç ve dış hatlarının işletmeciliğine talip olduğu iğrenildi. Yap-işlet devret ihale şartnamesine göre inşaatı biten terminalin işletmeciliğini üstlenen firmanın Genel Müdürü Giuseppe Russo bölgede istihdam sağlayarak tüm yıl hizmet veren bir havaalanı olmayı amaçladıklarını kaydetti. 


Russo destek istedi Havalimanının işletme ihalesini kazanacak olan firmanın, 20 yıllığına ya da daha uzun süre ile işletmeyi üstlenecek olması bölge turizmi açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca daha önce Belediye başkanı Mehmet Kocadon. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocaclon. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt ve Genel Sekreter Orhan Kavala, kış turizmi için Russo ile görüşmelerde bulunmuştu. Astaldi firması yetkilileri, proje için 100 milyon euronun üzerinde yatırım yapıldığını belirtiyor. 


Russo. "Biz Mondial olarak Ekim 2015'e kadar dış hatların işletmesinden sorumluyuz. italyan asıllı olmamıza rağmen tamamen bölge insanına istihdam sağlayarak çalışan firmamızın daha verimli olarak bölgeyi destekleyen ve tüm yıl boyunca hizmet veren bir havalimanı haline getirmek istiyoruz" diye konuştu. Giuseppe Russo, Bodrum ve çevresinde kış turizmini hareketlendirmek için 'Milas Bodrum için Elele' sloganı ile gerçekleştirdikleri ilk sektör buluşmasının ardından birçok girişimde bulunduklarını belirtti. Russo. sözlerine şöyle devam etti: "Bu ihalede Bodrum'un ileri gelen kurum ve kuruluşlarının bizi desteklemesi, arkamızda olması son derece önemli. Biz öncelikle uluslararası etkinliklerin tüm yıl boyunca devam etmesini ve daha da önemlisi pek çok Türk insanına istihdam sağlayarak ve bölgenin gelişimine önemli katkılarda bulunarak her iki terminali de uzun süre işletmek istiyoruz.


Posta Bodrum


Geri Dön