19 / 04 / 2024

Mubariz Mansimov, HSBC binasını otel yapacak!

Mubariz Mansimov, HSBC binasını otel yapacak!

HSBC eski Genel Müdürlük binasını TMSF'den satın alan Mubariz Mansimov, buraya lüks bir otel yapacak



2003'te bombalanan Levent'teki HSBC eski Genel Müdürlük binasını 93 milyon TL karşılığında TMSF'den satın alan Mubariz Mansimov, buraya lüks bir otel yapacak.

2 milyon Euro'luk değeriyle dünyanın en pahalı arabası olan Bugatti Veyron'a Türkiye'de tek sahip olan kişi de yine Mubariz Mansimov. Mecidiyeköy'de yükselen Trump Towers'ın da ilk müşterisi olan Mansimov, buradan da tam 8 daire satın aldı.

Beşiktaş Kongre üyeliğinde 5 yılı doldurmadığı için başkan adayı olamayan Azeri asıllı iş adamına, Demirören ocaktaki seçimde asbaşkan olarak listesinde yer verecek

BEŞİKTAŞ Başkanı Yıldırım Demirören ocak ayında yapılacak başkanlık seçimlerine süper bir kozla girecek: Mubariz Mansimov.

SEÇİMDE başkanlık koltuğunu Murat Aksu'ya kaptırmayıp, bir dönem daha görev yaparak, projelerini tamamlamak isteyen Yıldırım Demirören, yeniden seçilirse Palmali Şirketler Grubu'nun sahibi Mubariz Mansimov'u da asbaşkanlık görevine getirecek.

PEKİ Mubariz Mansimov kimdir?
Azeri asıllı iş adamı Mansimov, 22 Mart 1968'de Bakü'de doğdu. 6'sı kız 3'ü erkek 9 çocuklu bir ailede büyüdü. 13 yaşında girdiği askeri okuldan mezun olduktan sonra iç istihbarat üzerine tahsil yaptı ve Kızılordu'daki ilk Azeri subay oldu. 1989'da askerlikten istifa ettiğinde sadece biriktirdiği 20 bin rublesi vardı. Bir süre gemilerde aşçı olarak çalıştı ve ardından 3 arkadaşıyla birlikte 150 tonluk bir balıkçı teknesi satın aldı. Bu gemiyi İstanbul'a getirtip, ticaret hayatına da başladı.

ALAATTİN AYKAÇ DA OLABİLİR

17 Temmuz 2006'da Mubariz Gurbanoğlu ismini alıp, Türk vatandaşlığına geçen Mansimov şimdi Palmali Şirketler Grubu'nun sahibi. Mansimov'un şirketi deniz taşımacılığında dünyada ilk 5'te. Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in gözdesi olan Mansimov, Rusya karasularında çalışma izni olan 2 armatörden biri.

FORBES Türkiye Dergisi'nin bu yıl yaptığı 'Türkiye'nin en zenginleri' değerlendirmesinde 1.1 milyar dolarlık servetiyle Mansimov 7. sırada yer aldı.

31 Aralık 2007'de Beşiktaş Kongre üyesi olan Mansimov, üyelikte 5 yılı doldurmadığı için başkan olamıyor. Mansimov, Demirören'in ocak ayındaki seçimlerde en büyük kozu olacak. Eğer bir aksilik olur da Mansimov yönetime girmezse, yerine Palmali Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyesi Alaattin Aykaç'ı yönetime sokacak.
Vatan/Erdal Cömert


Geri Dön