20 / 04 / 2024

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a soruşturma!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'a soruşturma!

CHP’li belediyenin Mudanya'da, 107 zeytinlik alanı yasaya aykırı şekilde arsaya çevirip sattığı ortaya çıktı. Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ve 55 kişi hakkında soruşturma başlatılacak.



CHP'li milletvekilleri geçtiğimiz aylarda bir eylemdeki konuşmalarında, “Zeytini yok etmek insanlığı yok etmektir, doğayı yok etmektir” şeklinde açıklama yapmıştı. Aynı CHP’nin, 1939’da yürürlüğe giren ve değiştirilmeden uygulanan “Zeytinlikleri Koruma Kanunu”nu hiçe sayarak, Bursa’nın Mudanya ilçesindeki 600’den fazla zeytinliğin vasıf değişikliği yapılarak arsaya çevrildiği ve parsellere bölerek sattığı ortaya çıktı.

Güneş Gazetesi'nde yer alan habere göre Mudanya Cumhuriyet Savcılığına yapılan suç duyurusu ile birlikte, Mudanya ilçesinde belediye encümeni kararıyla zeytinlik alanların vasıf değişikliği yapılarak araziye çevrildiği ve zeytin yasasına aykırı şekilde inşaat ruhsatları verildiği iddia edildi. 

Savcılığa sunulan dosyada Mudanya Belediyesi’nce 2008 ila 2017 yıllarında alınan Meclis kararlarında 1/25000, 1/5000 ve 1/1000’lik planlar için Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün görüşünün alınmadığı, üst ölçekli plan notlarında “özel ürünler açısından önem taşıyan özel araziler korunacaktır” ibaresine rağmen, alt ölçekli planlarda buna uyulmadığı ve 3573 sayılı kanun dikkate alınmadığı belirtildi.


 


Geri Dön