26 / 04 / 2024

Hayri Türkyılmaz: Mudanya’yı değiştireceğiz!

Hayri Türkyılmaz: Mudanya’yı değiştireceğiz!

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, nöbeti devralırken borçsuz, dürüst, temiz belediyecilik ve görev anlayışıyla hareket edeceğini, Mudanya'nın kimliğini ortaya çıkarmak için çalışacağını duyurmuştu...



30 Mart 2014 yerel seçimleriyle CHP’den Mudanya Belediye Başkam olan Hayri Türkyılmaz, göreve geldiğinde çalışanlarının maaşım dahi ödeyemeyecek bir belediye devralmıştı. Başkan ve ekibi ciddi bir mali planlamayla “yapamaz” denileni yaparak borcunu 11 milyon TL seviyesine düşürmeyi başardı. Bugün gelinen noktada yaklaşık 40 milyon TL alacağı olan, çalışanlarının maaşlarını aksatmamış, esnafın ve firmaların alacağını geciktirmemiş bir belediyecilik başarısı göstermiş durumda. Capital Bursa'daki habere göre; 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin ardından belediyeler yatırım noktasında ciddi bir sınav verirken, göreve geldiği gün “Borçsuz, dürüst, temiz ve sosyal belediye” hedefiyle yola çıkan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, önümüzdeki dönem bu hizmetlerin meyvelerini toplamaya hazırlanıyor.

"HER İŞİMİZİ KENDİMİZ YAPTIK, TASARRUF ETTİK"

İlk günden bu yana ciddi bir mali planlama yaptıklarını, bunu da Mudanyalılardan aldığı güvenle başardığını söyleyen Başkan Hayri Türkyılmaz, küçük bir bütçeyle büyük işler yapmanın gururunu yaşadıklarını, “yapamaz” denileni yaptıklarını belirtiyor. Doğru bir mali planlamanın yatırımların eksiksiz olarak hayata geçirilmesi için önemli bir unsur olduğuna değinen Başkan Türkyılmaz, “Göreve geldiğimizde belediyenin kasasında 169 bin TL vardı, çok kısa bir sürede 2,5 milyon TL tutarında maaş ödemesi yapmamız gerekiyordu. O sırada bir ablamız belediyeye 500 TL bağış yapmış, makbuzu bana imzaya getirmişlerdi. Kendisini çağırdım, ‘Ablam sizin de ihtiyacınız var, para size lazım’ dedim, bana ‘Belediye’yi kazandık ya, bu bana yeter’ dedi. İşte o para maya tuttu, maaşları ödedik. Sigorta, vergi gibi borçlarımız için planlama yaptık, alacaklarımızı, borçlarımızı yönetir hale geldik. Tasarruf ettik. Hizmet gitmeyen mahallemiz kalmadı. Camilerimiz artık temizleniyor, çocuk parklarını, halı sahaları yeniledik, hatta yenilerini hayata geçirdik. Geldiğimiz günden bu zamana kadar 3 katı bir bütçeyle gidiyoruz. Kendi öz gücümüzle işimizi yapıyoruz. Bu hedefe ulaşmak için gece gündüz çalıştık. Alacağımızı almak için koşturuyorsak, borcumuzu da vermemiz gerekiyor diye düşünerek hareket ediyoruz. Bütün personelin maaşını gününde ödemiş, bütün iş yaptığımız, hizmet aldığımız firmaların en fazla bir ay içinde alacağının tamamını yatılmış, bir belediye olarak geçmiş dönemlerdeki belediyeden alacaklı olan insanlara ‘Gel kardeşim al paranı’ diyebildik. Öyle ki tek tek telefonla arayarak haber verdiğimiz 113 esnafımızın alacağını ödemiş durumdayız. 2018 yılı bütçemizi de 95 milyon TL olarak açıkladık” diyor.

“SÖZ VERDİK GERÇEKLEŞTİRDİK”

Başkan Hayri Türkyılmaz, görev süresi boyunca sosyal sorumluluk çalışmalarına öncelik veren örnek uygulamalara imza attıklarım belirtiyor. Göreve geldiğinde Mudanya’da doğan, büyüyen hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği sözünü veren Başkan Hayri Türkyılmaz, “Kimse kimsesiz kalmayacak dedik. Hayata geçirdiğimiz sosyal sorumluluk projelerimizle bunun en güzel örneklerini verdik. Anne ve bebek sağlığına hizmet veren Uğur Böceği projesi ile Mudanya’da doğan her bebeği ‘Hoş geldin bebek’ sürpriziyle karşılıyoruz. “ dedi. 

HAYRİ TÜRKYILMAZ KİMDİR?
1955 yılında Mudanya’da doğan Türkyılmaz, ilköğretimini Mudanya'da tamamladı. Türkyılmaz, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Bölümünü bitirerek elektrik mühendisi oldu. Siyasi hayatına 1973 yılında CHP Gençlik Kollarında başladı.

1980 sonrası siyasi hayatına SODEP’te ilk üyelerinden olarak başlayıp, sırasıyla SHP ve CHP’de devam etti. 1991 yılında ön seçimle SHP’den Bursa Milletvekili adayı oldu. 30 Mart 2014 yerel seçimleriyle CHP’den Mudanya Belediye Başkanı olan Hayri Türkyılmaz evli ve 4 çocuk babası.


Geri Dön