17 / 04 / 2024

Mudanya Güzelyalı Atatürk Parkı 2'nci etap inşaatı mühürlendi!

Mudanya Güzelyalı Atatürk Parkı 2'nci etap inşaatı mühürlendi!

CHP'li Mudanya Belediyesi’nin yaptırdığı Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'nci etap çalışmaları AKP'li Büyükşehir Belediyesince durduruldu. Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesis inşaatının hukuka ve usule aykırı olması sebebi ile mühürlendiğini belirtti..



AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi, CHP'li Mudanya Belediyesi mülkiyetinde bulunan Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'nci etabının inşaatı için mühür kararı verdi.

Sözcü Gazetesi'nden Halil Ataş'ın haberine göre, Büyükşehir Belediyesi, sosyal tesis inşaatında hukuka aykırı hareket edildiğini belirterek, “775 Sayılı ‘Gecekondu Kanuna Muhalefet’ gerekçesiyle mühürlendiğini duyurdu.
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Bu projeyi gerçekleştirmemizi kimse engelleyemez” şeklinde açıklama yaptı. 

Mudanya Güzelyalı Atatürk Parkı 2 nci etap inşaatı mühürlendi!

“KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK”

Başkan Türkyılmaz, Güzelyalı Atatürk Parkı 2'nci Etabı'nda sürdürülen çalışmalara Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından mühürlenmesine tepki gösterdi.

Projenin Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından engellenmeye çalışıldığını ifade eden Türkyılmaz, “Mevzuata aykırı mühürleme işlemi yapılmıştır. Mudanya Belediyesi, sosyal tesisin kamu hizmetine sunulmak üzere usule uygun şekilde ihalesini yaparak çalışmalara başlarken, Büyükşehir Belediyesi hukuksuz şekilde hizmeti engellemiştir. Buna rağmen tüm yasal işlemler başlatılarak parkımız hemşehrilerimizin hizmetine sunulacaktır. Yıllardır Mudanyalıların beklediği hizmeti yapamayan Büyükşehir Belediyesi, bizim çalışmamızı da engelliyor. Bizim iş yapmamızı engellemeye değil, başladıkları işleri tamamlamaya çalışsınlar. Bu projeyi gerçekleştirmemizi kimse engelleyemez, kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Büyükşehir Belediyesi'nin konuya dair açıklamasında, “İmar Kanunu'nun 21. maddesine istinaden bütün yapıların yapı ruhsatı alma zorunluluğu bulunmakla birlikte, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin 56. maddesinin 2. Fıkrasında da belirtildiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılacak veya yaptırılacak yapılar yapı ruhsatı alınarak inşa edilebilmektedir. Bu şartları taşımadığı için Mudanya Belediyesi mevzuata aykırı bir şekilde kaçak olarak inşa ettirdiği bu yapıya ruhsat da düzenleyememiştir” diye konuştu.

25 YILLIĞINA TAHSİS EDİLMİŞTİ

Park alanı 2010 yılında Mudanya Belediye Meclisi tarafından kent meydanı olarak düzenlenmesi koşuluyla Büyükşehir Belediyesi'ne 25 yıllığına tahsis edilirken, aradan geçen sürede tahsis amacına uygun olarak hiçbir faaliyet gösterilmemesi nedeni ile Mudanya Belediyesi tahsisin kaldırılmasını istemişti. Bursa 2. İdare Mahkemesi tarafından uzun zaman tahsis amacına uygun herhangi bir çalışma yapılmaması nedeniyle Mudanya Belediyesi'nin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemeye başlaması gerektiğinde karar kıldı.

MAHKEME KARARI VAR

Mahkeme; “Davacı idarenin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemenin yapılması yönündeki çalışma planının kamu yararına daha uygun olduğu, uzun süre tahsis amacına uygun bir çalışma yapılmadığından kamu yararına aykırı bir vaziyette bulundurulan dava konusu yerin davacı idarenin yapmak istediği proje ile bir an önce bağının sağlanarak kamu yararına uygun hale getirilmesi gerektiğine” hükmetti. Mudanya Belediyesi sosyal tesisi mahkeme kararı ile halkın kullanımına sunmak için zaman kaybetmeksizin çalışmaları başlattı.


Geri Dön