27 / 04 / 2024

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Mudanya Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi yapılacak!

Bursa'nın Mudanya İlçesi'nde inşa edilen Taş Mektep'in içerisine Barış Müzesi de yapılacak. Projenin 2019 yılı içerisinde tamamlanması planlanıyor.



Bursa'nın tarihi Mudanya İlçesi, Barış Müzesi´ne ev sahipliği yapacak. Mudanya Belediyesi, 2019 yılı içerisinde bitirilmesinin hedeflendiği Taş Mektep´in bir bölümünü Barış Müzesi olarak inşa edilecek. Mudanya Belediyesi, restorasyon çalışmaları süren Tirilye'deki tarihi Taş Mektep´te Barış Müzesi'nin yapımına başlıyor. 

Habertürk'te yer alan habere göre, müzelerin, toplumun kültürel belleğini oluşturduğunu söyleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya´ya Barış Müzesi´nin yakışacağını belirtti. Taş Mektep´in kimliğine özgün bir şekilde yaşayacağını bildiren Türkyılmaz, 'Bu kapsamda yapılacak dersliklerde atölyeler oluşturulacak. Bir kısmı müze olurken, Tirilye ve bölgesine, Mudanya´nın geçmişi ve tarihini anlatan bir çalışmanın yanı sıra bir de kütüphane kurulacak' dedi.

Müzede uzman isimler danışmanlık yapacak

Proje kapsamında oluşturulan Müze Danışma Komisyonu'nda, Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Türk Dünyası Araştırmaları Uzmanı Prof. Dr. Selma Alyılmaz, Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu, Emekli Arkeoloji Müzesi Müdürü Öcal Özeren gibi uzman isimler bulunuyor.

Bursa Taş Mektep okul olarak hizmet açılacak!

 

Mudanya'daki tarihi Taş Mektep 3 milyon TL'ye satılacak!


Geri Dön