26 / 04 / 2024

Müezzinoğlu: Şehir hastanelerinin inşaatları sürüyor

Müezzinoğlu: Şehir hastanelerinin inşaatları sürüyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa ve Kocaeli'deki şehir hastanelerinin temelinin atıldığını, kamuoyu algısının yanlış yöne çekilmek istendiğini söyledi. Müezzinoğlu, hastane inşaatıyla ilgili şu bilgileri verdi.



Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı kapsamında yer alan "Uyuşturucu ile Mücadele ALO 191 Danışma ve Destek Hattı"nın açılışına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa ve Kocaeli'deki şehir hastanesi inşaatıyla ilgili şunları söyledi:


"Yüklenici firmayla protokol yaptığımızda ve yer tespitinden sonra sorumluluk, yüklenici firmaya geçiyor ve bunun bitirme süreleri var. Kocaeli'de yanılmıyorsam 6 blok var, bu blokların yer tespitleri ve o tespit edilen yerin jeolojik etütleri gerekiyor. Bütün şehir hastanelerinde yer tespiti ya da temel atmadan sonra en az 5-6 aylık süre, bu incelemeler ve hazırlıklarla geçen süre. Aynı şey Bursa için de söylenebilir. Şu an Bursa'da da temel atıldı ama inşaat devam etmiyor. Muhtemelen ekim-kasım gibi inşaat süreçlerine geçecek. Kocaeli'de de kanaatim ekim-kasım gibi başlamış olacak."


AA




Geri Dön