19 / 04 / 2024

Muğla Datça Devlet Hastanesi açıldı!

Muğla Datça Devlet Hastanesi açıldı!

Muğla'nın Datça İlçesi'nde geçen yıl yapımı tamamlandığı halde, 'Yapı Kullanma İzin Belgesi' alınamadığı için açılışı gerçekleştirilemeyen devlet hastanesinin yeni binası hizmete açıldı.



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Marmaris yolu üzerine yaptırılan Datça Devlet Hastanesi'nin yeni binası, 10 bin 348 metrekare arsa üzerinde ve toplam 6 bin 179 metrekare kapalı alanda yer alıyor. İki kat ve ayrıca bir bodrum katından oluşan hastanenin 34 yatak kapasitesi bulunuyor. Hastanenin 1'inci katta poliklinikler, idari bölüm, diyaliz ve acil üniteleri yer alıyor. Röntgen ve laboratuvar birinci katta bulunuyor. İkinci katta ise, servis alanları, doğumhane ve ameliyathane yer alıyor. Bekleme odaları, hasta bekleme alanları ve numara sistemi uygulaması ile modern bir hizmet verecek olan hastanenin ilk ziyaretçisi, AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete oldu. AK Parti Muğla İl Başkanı Mete, partisinin Datça İlçe Başkanı Mehmet Cennet, AK Partili Datça Belediye meclis üyeleri ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Devlet Hastanesi yeni binasında incelemelerde bulundu. Başhekim Dr. Çağatay İnan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, devlet hastanesinin yeni hizmet binasının, Cumartesi günü acil klinik, bugün itibaren ise poliklinik hizmetleri veremeye başladığını söyledi. Devletin öncelikli hizmetlerinden birinin, vatandaşa ulaştırmak zorunda olduğu sağlık hizmetleri olduğunu hatırlatan Mete, "Sağlık hizmetleri hükümetimizin en önem verdiği konulardan biridir. Datça'ya da yeni bir hastane yapılması için çok ciddi çalışmalar yapıldı. Bugün itibariyle yeni devlet hastanesi hizmet vermeye başladı. Bu hizmetin bir an önce vatandaşa ulaşması için hükümet olarak gereğini yaptık. Ancak yerel yönetimin de özellikle kamu menfaatine olan inşaatlarda daha hasat davranması gerekiyor" dedi.


Hastanenin aylar önce hizmete açılabilir imkanı bulunduğu halde, bazı zihniyetler tarafından geciktirildiğine dikkat çeken Mete, "Hastane binasının yapım işini üstlenen, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın, 7 Haziran 2016 tarihinde, Datça Belediyesi gönderdiği bir belge var. Bu belge hastanenin neden geç açıldığını gösteriyor. TOKİ'nin herhangi bir firmaya yaptırdığı altyapı veya üst yapının geçici kabulünü alınmasından sonra süreç başlıyor.  TOKİ  burada, 7 Haziran'da yapı kullanma izin belgesi için başvuruda bulunduğunu belirtiyor. Belediyenin en geç 15 gün içerisinde yapı kullanma izin belgesini ermesi gerektiğini hatırlatıyor. Belediyeler, keyfi sebeplerle hizmeti geciktirme hakkına sahip değil. Belediye değişik bahanelerle sürekli başka evraklar isteyerek, bugüne kadar hizmetin vatandaşa ulaşmasını engellemiştir" diye konuştu.


TOKİ'nin 26 Mayıs 2016'da hastane inşaatının geçici kabulünü aldığını, 7 Haziran 2016 tarihinde yapı kullanma izin belgesi için belediyeye başvurduğunu hatırlatan Mete, "Datça Belediyesi ise bu talebe ancak, 30 Aralık 2016 tarihinde cevap veriyor. Arada geçen 6 aylık süre, belediye tarafından bu hizmetin vatandaşa ulaşmasını engelleyen süredir. AK Parti il başkanlığı olarak; Datça Belediyesi hakkında, yetkisini amacı dışında kullanarak, hizmetin vatandaşa ulaşmasını geciktirdiği için gerekli makamlara suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Mete daha sonra beraberindekilerle beraber, hastane binasını gezdi.




Datça Haber


Geri Dön