26 / 04 / 2024

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ergun, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Ergun, ''Basına yansıyan haberlere göre, Muğla ilimizin Marmaris, Milas ve Ula ilçeleri ile Gökova Körfezi'ndeki Doğal Sit Alanlarının statülerinin Bakanlığınız tarafından değiştirildiği iddia edilmektedir. Bu değişikliklerin bir sonucu olarak da söz konusu alanlarda marina ve başka amaçlar için yapılaşmanın önünün açıldığı belirtilmektedir. Geçmişteki birçok benzer eylemin sonunda çok sayıda doğal sit alanının doğal vasfını kaybederek ranta kurban edilmiş olması dolayısıyla, iddia edilen bu girişim Muğlalı hemşerilerimiz nezdinde büyük bir endişe yaratmaktadır. '' diye konuştu.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun'un soruları:
1. Basına yansıyan söz konusu bölgelerdeki “Kesin Korunacak Hassas Alanlar"ın, “Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları"na dönüştürüldüğü ve böylece yapılaşmaya açık hale getirildiği iddiaları doğru mudur? 
2. Bu iddialar doğruysa, Bakanlığınız bu kararları hangi kamu yararına istinaden almıştır? 
3. Bu iddialar doğru ise, söz konusu kararlar alınmadan önce bu bölgelerde yapılacak böyle bir değişikliğin doğal sit alanları üzerindeki etkileri ile ilgili yerel yönetimlerden, sivil toplum kuruluşlarından görüş alınmış mıdır veya üniversitelerden herhangi bir bilimsel etüt talep edilmiş midir?


Geri Dön