27 / 04 / 2024

Muğla Gümüşkesen Anıtı'nın yanındaki betonarme için yıkım kararı!

Muğla Gümüşkesen Anıtı'nın yanındaki betonarme için yıkım kararı!

Muğla'da Gökova Körfezi'nde bulunan Gümüşkesen Anıtı'nın yanına inşa edilen betonarme için yıkım kararı alındı.



Geçtiğimiz Temmuz ayında  İçtaş ve Limak tarafından Muğla  Gümüşkesen Anıtı'nın yanına inşa edilen betonarme  için yıkım kararı verildi. 

Sözcü'den Yusuf Demir'in haberine göre; AKP Milletvekili Yavuz Demir, sosyal medya hesabından, 2 bin yıllık Gümüşkesen Anıtı'nın dibinde, tüm silüeti yok eden müze binası inşaatının “bertaraf” edilmesine karar verildiğini yazdı.

Demir paylaşımında, şu ifadelere yer verdi: “Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'la Milas Gümüşkesen Mezar Anıtı'nı ziyaretimizde yeni müze olarak inşa edilmeye başlayan yapının arkeoloji ve kültürel değerlerimizle bir uyumu olmadığı, muazzam estetikle yapılmış eserin yanında yakışmadığına kanaat getirmiştik. M.S. 2. Yüzyıl, Roma döneminde tarihlenen ve bölgemizin önemli tarihi yapılarından Gümüşkesen Mezar Anıtı'nın inşa edildiği tarihteki ruhunu koruyabilmek için, Sayın Bakanımızla sponsor bir firma tarafından hazırlanan yapının bertaraf edilmesi gerektiğinde mutabık olduk.”

2016 YILINDA BAŞLANDI 

“Milas Arkeoloji Müzesi Yapımı ile Gümüşkesen Anıtı Çevre Düzenleme İşi” için Kültür Bakanlığı ile Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (IC Içtaş – Limak ortaklığı) arasında 2016 Aralık ayında protokol imzalandı. İnşaat için 1 yıl zaman verildi. İşe başlandıktan sonra kaba inşaat tamamlandı ve çalışmalar durdu. Anıtın etrafında 2 bin 947 metrekare betonarme bulunuyor.

Turizm merkezlerinde kaçak yapıya geçit yok!


Geri Dön