28 / 03 / 2024

Turizm merkezlerinde kaçak yapıya geçit yok!

Turizm merkezlerinde kaçak yapıya geçit yok!

Muğla'da, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapıların yıkımı titizlikle sürdürülüyor.



Muğla'da 8 bin 178 yapının mevzuata aykırı yapılacak bunlara yapı kayıt belgesi alındığı tespit edildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapılan denetimlerde tespit edilen kaçak yapıların yıkımına devam ediliyor. Bu kapsamda, Muğla şehir merkezi ve özellikle turizm merkezleri Bodrum, Marmaris ve Fethiye olmak üzere tüm ilçelerinde çalışmalar hassasiyetle yürütülüyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da yakından izlediği çalışmalarda villa, rezidans ve otel inşaatı gibi kaçak yapıların yıkımı aralıksız sürüyor.

8 bin 178 yapı mevzuata aykırı olarak inşa edilmiş


Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömür Özdil, Anadolu Ajansı muhabirine, kaçak yapılarla ilgili çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Şehirde izinsiz ve ruhsatsız yapıların yıkımının, ödenek, iş gücü, araç ve iş makinelerinin karşılanıp belediyeler tarafından gerçekleştirildiğini dile getiren Özdil, şöyle konuştu:

"Muğla'da 201 bin 520 yapı kayıt belgesi alınmış durumda. Bunlardan 8 bin 178 yapının mevzuata aykırı olarak inşa edildiği, yapı kayıt belgesi alındığı tespit edildi. Değerlendirme Komisyonunca, 3 bin 250 yapı için alınan yapı kayıt iptaline karar verildi. Yapı kayıt belgesi iptal edilen 505 yapı, Özel Çevre Koruma Bölgesi ve sit alanında yer alıyor. Yapı kayıt belgesi iptal edilen yapıların hukuki süreciyle birlikte yasal işlemleri tamamlanarak, yıkımı için tüm çalışmalar tamamlandı."

İlçelerdeki yıkımların detayları


Bodrum'da 2019-2020'da 454 yapının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce yıkıldığını dile getiren Özdil, bu ilçeyle birlikte Menteşe'de 31, Marmaris'te 5, Datça'da 8, Fethiye'de 1 ve Milas'ta 40 bağımsız bölüm olmak üzere 539 yapı ve bağımsız bölümün yıkımının yapıldığını söyledi.

Ömür Özdil, geçen hafta sonu Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içinde bulunan ve yapı kayıt belgeleri iptal edilenlerin de yıkımının gerçekleştirildiğini söyledi.

Özdil, Bodrum Gökçebel Mahallesi'nde özel bir şirket tarafından yapılan tesiste de 10 betonarme karkas konut yapısından 6'sının zemin katına kadar yıkımının tamamlandığını belirtti.

Milas'ta 36, Marmaris'te 96, Fethiye'de 14, Datça'da 40 ve Köyceğiz ilçesinde 50 yapının da hukuki süreciyle birlikte yasal işlemlerinin tamamlandığını anlatan Özdil, 236 yapının yıkımı için ilgili belediye başkanlıklarınca yapı sahiplerine tebligatların yapıldığını belirtti.

Özdil, belirlenen yapıların da yıkım işlemlerinin gelecek günlerde gerçekleştirileceğini söyledi.

 

Muğla Akyaka imar planları için iptal dilekçeleri verildi!


Geri Dön