28 / 03 / 2024

Şanlıurfa Haliliye'de kaçak yapılara geçit yok!

Şanlıurfa Haliliye'de kaçak yapılara geçit yok!

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi, ilçe genelinde kaçak yapılaşmanın ve projeye aykırı ilerleyen yapıların önüne geçerek, kaçak yapılara geçit vermiyor.



Şanlıurfa Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için ilçedeki denetimlerini aralıksız devam ettiriyor. Ekipler, yapılaşmanın bulunduğu alanlarda yoğun olarak sürdürdüğü denetimlerinde projeye aykırı ilerleyen yapılarında durdurulmasını gerçekleştiriyor. Ekipler, Devteşti Mahallesinde onaylanan proje dışında yapımı süren ve yapı denetim firması istifa eden bir inşaatında yapımını durdurdu. İnşaat sahibiyle görüşen Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yapımının devam edebilmesi için inşaatın projeye uygun hale dönüştürülmesini ve bir yapı denetim firmasıyla anlaşma sağlanması gerektiğini bildirdi. Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bina bahçelerine izinsiz olarak yapılan odunlukların da yıkımını gerçekleştiriyor. Son olarak İpekyol Mahallesindeki bir binanın bahçesine izinsiz olarak yapılan ve odunluk olarak kullanılan yapı, ekipler tarafından yıkıldı.


Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bölgelerde yaptığı denetimlerde kat çıkma hakkı bulunan vatandaşlara da yapması gereken yasal işlemler konusunda bilgiler veriyor.



GAP Gündemi


Geri Dön