26 / 04 / 2024

Muğla-Kale yol çalışmalarında yaşanan 3 sorun TBMM'de!

Muğla-Kale yol çalışmalarında yaşanan 3 sorun TBMM'de!

Muğla-Kale yol yapım çalışmalarını yürüten firmanın işi bıraktığı iddiaları ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağı TBMM gündeminde konu oldu..



Muğla-Kale yol çalışmalarında yaşanan 3 sorun TBMM de!

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla-Kale yol yapım çalışmalarını yürüten firmanın işi bıraktığı iddialarına ve çalışmaların ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Girgin, sorularını Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan'a sordu.

Muğla - Denizli D 330 karayolu bilindiği üzere; Muğla ilinin genelini ve özellikle Bodrum, Marmaris, Datça gibi önemli turizm merkezlerini Denizli, Afyon ve  Ankara  gibi merkezler olmak üzere Anadolu'nun iç kesimlerine bağlayan önemli ve trafik yoğunluğu yüksek bir ulaşım güzergahı olduğunu belirten Girgin, "Yapımı yıllardır bitmeden ve çok ciddi bir trafik yoğunluğu olan Muğla - Kale yolu hem bölge halkı için hem de bu yolu kullanan tüm vatandaşlarımız için çözülemeyen bir büyük sorun halini gelmiştir." diyerek 3 soru sordu.

Girgin'in soruları

1. Kamuoyunda Muğla - Kale yol yapım çalışmalarını sürdüren müteahhit firmanın iş bıraktığı konuşulmaktadır. Bu iddialar ne kadar doğrudur?

2. Muğla - Kale yol yapım çalışmaları başladığı tarihten itibaren bu yolun ihalesini alıp iş bırakan firma var mıdır, varsa kaç firma iş bırakmıştır?

3. Muğla - Kale yol çalışmaları ne zaman tamamlanacaktır?

 


Geri Dön