19 / 04 / 2024

Yayladağı-Antakya duble yol çalışmalarında sona gelindi!

Yayladağı-Antakya duble yol çalışmalarında sona gelindi!

Yayladağı-Antakya karayolu, Hatay’da, Fransızların işgali döneminde imece usulü kazma kürekle açılmıştı.Karayolunun bölünmüş yol yapılması çalışmalarında sona gelindi... 



Hatay Yayladağı-Antakya karayolunun bölünmüş yol yapılması çalışmalarında sona gelindi. Proje ilea yol 10 kilometre kısalıyor ve çok sayıda viraj da ortadan kaldırılıyor.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, Anadolu Ajansı'ndan Mehmet Tokaş'a açıklama yaptı. Kalkan, Yayladağı-Antakya karayolunun bulunduğu konum itibarıyla aynı zamanda Ortadoğu’yu Avrupa’ya bağlayan yollardan biri olduğuna dikkat çekti. 

Kalkan sözlerini şöyle sürdürdü;

"Yolda dönem dönem iyileştirme çalışmaları yapıldı ancak sonu getirilemedi. Tam bir yılan hikayesine dönen yolumuz 1999 ve 2007’de atılan adımlarla önemli bir mesafeye geldi. Karayolu 2007'den 2010 yılına kadar süren çalışmalarla gidiş-geliş tek şeritli olarak genişletildi ve virajları önemli oranda azaltıldı."

Kalkan, 2014 yılında büyük bir projenin hayata geçirildiğini belirtek, "Dört şeritli bölünmüş yolda çalışmalar sona geldi. Yolumuz 10 kilometre kısaldığı gibi virajları da azaltıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren Antakya-Yayladığı arası ulaşım bu yol sayesinde 35-40 dakikaya inecek." dedi.


Geri Dön