28 / 03 / 2024

Muğla Milas'ta 7 bin 300 metrekarelik arsa bağışı!

Muğla Milas'ta 7 bin 300 metrekarelik arsa bağışı!

Muğla Milas Boğaziçi Mahallesi'nde eğitim için arsa bağışı yapıldı. Okul yapımı için bağışlanan 7 bin 300 metrekarelik arazi değerlendirilmeye alındı.



Muğla Milas'ın Boğaziçi Mahallesinde okul yapılması planlanan alandaki mülkiyet sorunu hak sahiplerinin bağışlarıyla çözüldü. Mahalledeki okul ihtiyacı gündeme geldiğinde, imar planlarında 'eğitim alanı' olarak bırakılan 7 bin 300 metrekarelik Hazine arazisi değerlendirmeye alındı. 


Mevcut alanın yeterli görülmemesi nedeniyle 3 bin 500 metrekarelik komşu arazinin de eğitim alanı kapsamına alınması için görüşmelere başlandı. 


Bu kapsamda eski Milas Kaymakamı Fuat Gürel, beraberinde Milli Eğitim Müdürü İsa Bal la birlikte Boğaziçi Mahallesi'ndeki hak sahipleriyle görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerde, alanın çocukların eğitimi için kullanılacağını, bu nedenle Hâzineye bağışlanması istendi. Hayırseverlerin talebi kabul ettiklerinin bildirilmesi üzerine protokol Kazıdıklarına başlandı. 


Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milli Eğitim Müdürü İsa Bal, Milli Emlak Müdürvekili Mehmet Mertsoy. Milli Eğitim Müdüriüğü İnşaat Emlak Şefi Haşan Özbek Gezen'in de hazır bulunduğu Milas Kaymakamlığı Toplantı Salonunda gerçekleştirilen protokolde. hayırseverler Kemal Kiniş. Muzaffer Kiniş, Ali İhsan Kiniş, Ferhat Kiniş. Hacire Karakoyun, Gülcihan Panay, Neslihan Karakoyun, Malik Özdeş, Refik Özdemir, Cemil Uyan, Cemal Miral, Çelil Karakoyun, Reşit Özer, Halil Yörük ve Hüseyin Yörük haklarını, Milli Emlak Müdürlüğüne devretti. Milas Kaymakamı Eren Arslan, törende yaptığı konuşmada, hayırseverlerin davranışının çok anlamlı olduğunu belirterek, teşekkür etti. 


Milas Milli Eğitim Müdürü İsa Bal da, alanda Boğaziçi Mahallesi ve çevre kırsal mahallelerde yaşayan ilk ve ortaokul çağındaki öğrenciler için 8 derslikli ilkokul, 8 derslikli ortaokul yapılacağını dile getirdi. 


Hakimiyet Ege


Geri Dön