20 / 04 / 2024

Muğla Ortaca Kültür Evi’nin temeli atıldı!

Muğla Ortaca Kültür Evi’nin temeli atıldı!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortaca’da yaptırılan Ortaca Kültür Evi’nin temelini düzenlenen törenle attı. Proje 2 milyon 773 bin TL'ye mal olacak.



Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Ortaca’da yaptırılacak Ortaca Kültür Evi’nin temelini atıldı. Düzenlenen törenle temeli atılan projenin 2 milyon 773 bin TL'ye mal olması bekleniyor. 

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün tarafından düzenlenen törene CHP İl Başkanı Adem Zeybekoğlu, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Ortaca Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Hüseyin Öksüzoğlu, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Muğla Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Belediyesi'nde yer alan habere göre, 986 metrekare alan üzerinde inşa edilecek proje 4 bloktan oluşacak. Ortaca Kültür Evi’ndeki çalışmaların Aralık ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor. 

Mimar Sevilay Miser, “ Ortaca Kültür Evi için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve ekibi inanılmaz bir özveri gösterdi. Ayrıca Osman başkanımız bu proje için istediğimiz bütün her şeyi bizlere verdi. Biz bu projede Ortaca Kültür Evi’ni alevi kutsalı nedir, alevi sosyal hayatı nedir, bir ibadethaneden aleviler ne bekler diye sorgulayarak yaptık. Umarım kullananlara hayırlı uğurlu olur” açıklamasında bulundu.

Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise “Ortaca Kültür Evi macerasına aslında 2012 yılında başlamıştık. Dernek temsilcisi arkadaşlarımız bize gelerek yer talebinde bulunmuşlardı. Belediye meclisinde kararımızı aldık ve İç İşleri Bakanlığı’nın onayıyla birlikte bu işin ilk adımını atmış olduk. Ancak 2014 yılındaki Büyükşehir Yasası ile birlikte işi Muğla Büyükşehir Belediyesine devrettik. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Osman Gürün’de projenin devam etmesini sağladı ve bizleri büyük bir yükten kurtarmış oldu. Bu güzel yatırım için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Osman Gürün’e ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.


Geri Dön