16 / 04 / 2024

Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi yıl sonunda açılacak!

Muğla Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi yıl sonunda açılacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 42 milyon 810 bin 400 liraya inşa edilen sosyal yaşam merkezinin ismi belli oldu. Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ismiyle yükselen projenin yıl sonunda açılması planlanıyor.



Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Mart ayında inşaatına başladığı sosyal yaşam merkezinin isim çalışmaları sonuçlandı. 42 milyon 810 bin 400 liraya bölgeye kazandırılan projenin ismi Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi olacak.

Vatandaşların birçok aktiviteyi gerçekleştirme imkanı bulacağı, içerisinde çok amaçlı salonlar, kreş, çocuk atölyesi, sanat atölyeleri, dijital kütüphane, spor salonu, düğün salonu, kitap kafe ve kapalı otopark olacak merkezin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "Muğla'mızda vatandaşlarımızın huzuru, mutluluğu için çalışıyor, daha modern bir şehirde yaşaması için çalışmalar yürütüyoruz. Menteşe ilçemizde temelini attığımız sosyal yaşam merkezi ile birçok faaliyeti aynı anda gerçekleştirebilecek çağdaş bir merkezini daha ilimize kazandırıyoruz. Tesisimizin ismini vatandaşlarımızın belirlemesini istedik. Vatandaşlarımızda verdikleri oylarla Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'ne doktor, eğitimci, bilim insanı olarak büyük hizmetler yapan, insanlara umut olan ve ülkemizin geleceği için çağdaşlaşma tohumlarını Anadolu'nun tüm topraklarına yayan, güzel insan Türkan Saylan'ın ismini oyları ile bu tesise verdiler. Bu tesiste Türkan hocamız gibi Atatürk'ün izinde fikri, irfanı, vicdanı hür nesillerin yetişmesine yardımcı olacak ve mutluluklara, umuda, sevgiye ev sahipliği yapacak. Türkan Saylan ismi Muğla'mızda bu tesisle ölümsüzleşecek. Oyları ile anketimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.


Geri Dön