19 / 03 / 2024

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Marmaris Öğretmenevi'nde basın mensuplarına açıklamalar yapan Süleyman Soylu, Azerbaycan'dan gelen ekibe, kardeşlik gösteren herkese teşekkürlerini iletti. 

Yangınlarsa yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Süleyman Soylu, yangınla mücadeleyi kararlılıkla devam ettirdiklerini belirtti. 

Muğla da 156 bina acil yıkılacak!

Bakan Soylu, vatandaşın yangından dolayı karşı karşıya kalmış olduğu bütün meseleleri, bir devlet olmanın gerekliliğiyle beraber karşılamaya çalıştıklarını vurgulayarak, şu bilgileri aktardı:

"Şu ana kadar 54 ayrı birimden, yangın sebebiyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşımız tahliye edildi. Bu sadece Muğla ölçeğindeki bir rakamdır. Bunların bir kısmı Kredi Yurtlar Kurumunun misafiri oldular bir kısmı konteyner ve çadırlarla barınıyorlar bir kısmı da kendi aileleri, yakınları, akrabaları veya şehirde evi varsa oraya intikal ettiler, ettirildiler. Bunlar da jandarmamızın koordinasyonunda bir taraftan Karayolları diğer taraftan Sahil Güvenlik, tüm birimlerimizle birlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri hep beraber bu süreci yönetme konusunda bir irade ortaya konulmuştur."

Binalardaki hasar tespiti

Yangın sebebiyle karşı karşıya kalınan bir diğer konunun da bina sorunu olduğuna dikkat çeken Süleyman Soylu, şunları kaydetti: 

"Bu konuda Çevre Şehircilik Bakanlığımız koordinasyonunda Muğla ölçeğinde 971 bina, 1943 bağımsız bölüm tespiti yapılmıştı. Bunların bir bölümü az hasarlıdır, bir bölümü orta, bir bölümü ağır hasarlı, bir bölümü de yıkıktır. Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır. Hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hem Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hem de AFAD, buraya toplam 20 milyon liralık bir yardım göndermiştir." 

Eşya ve kira yardımlarının da tespit anından itibaren vatandaşların hesaplarına ödendiğini belirten Bakan Soylu, Türk Kızılayın da bütün afet bölgelerinde ve afetzede vatandaşların yanında olduğunu, günlük yemekten suya kadar birçok ihtiyacı giderdiğini söyledi. 

Muğla da 156 bina acil yıkılacak!

Yangına müdahale edenlere ilişkin de bilgi paylaşan Süleyman Soylu, "Şu ana kadar sadece yangına dışarıdan gelen ve kamu kurum ve kuruluşlarından katılan personel sayısı 2 bin 975'tir, 473 araçtır, bunların şu ana kadar 443'ü itfaiyedir. Yine bütün bunlarla birlikte Azerbaycan'dan Sayın Bakan Yardımcımızın riyasetinde 110 personel, 54 araç Türkiye'ye intikal etmektedir ve sahada birebir çalışmaktadırlar" diye konuştu. 

Elektriğin kısmen verilemediği mahallelerin bulunduğunu aktaran Soylu, "Tam verilemeyen bir tek mahal var. Yaklaşık 10 kilometrelik bir hat var. Şu anda sıkıntılı olan ve tamiri gereken, 103 elektrik direğinde de hasar var. Elektrik idareleri tarafından yapılmaya çalışılmaktadır" diye konuştu. 

Muğla'da yangından etkilenenlerle ilgili de bilgileri aktaran Soylu, "552 kişi yangından etkilenerek hastanelere müracaat etmiştir. Şu anda 22 kişinin, kimisinin müşahedesi kimisinin ise yatarak tedavisi devam etmektedir. 300 sağlık personeli her gün sahadadır, bütün organizasyonun içerisindedir" dedi. 

Yangın nedeniyle Manavgat'ta 768 konut hasar gördü!


Geri Dön