25 / 04 / 2024

Muğla'da icradan 2 milyon 600 bin TL'ye fabrika ve arsası!

Muğla'da icradan 2 milyon 600 bin TL'ye fabrika ve arsası!

Muğla 2. İcra Müdürlüğü, Muğla İli, Salihpaşa Mevkii, 104 ada, 7 parselde yer alan arsa ile 8 parselde bulunan prefabrik fabrika binası ve arsasını satışa sunuyor. Taşınmazların toplam tahmini bedelleri 2 milyon 600 bin TL



Muğla 2. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI MUĞLA 2. İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Dosya No: 2010/702 TLMT

Bir borçtan dolayı satılmasına karar verilen taşınmazın;
SATILMASINA KARAR VERİLEN T. TAşžINMAZ:

TAPU KAYDI:

1-) MUĞLA İLİ, MERKEZ İLçESİ, SALİHPAşžALAR KÖYÜ SALİHPAşžA MEVKİİ, 104 ADA, 7 PARSEL, 10 CİLT, 929 SAYFA NO, 3.000,00 M2, ARSA NİTELİĞİNDEKİ TAşžINMAZ, 1/2 ARSA PAYLI

TAşžINMAZIN TAM HİSSESİ

ÖZELLİKLERİ: Satışı istenilen taşınmaz mermer işletmeleri ve sanayi bölgenin olduğu alanda kalmaktadır. Muğla- Aydın karayoluna yakındır. Fabrika binasının etrafının tretuvar betonu ve çevre düzenlemesi yapılmıştır. Binanın yan tarafında demir direklerden araç park yeri yapılmıştır. Bahçede beton kolonların üstüne ahşap oturtularak zeminde 5,30mx4,30m alanda kamelya yapılmıştır. Ayrıca bahçede tek katlı ve yığma yapı tarzı ile zeminde 2,50mx1,50 m ebatlarında wc. ve lavabo yapılmıştır, parselin etrafı çevre duvarı ile çevrelenmiştir. Taşınmaz hakkındaki detaylı bilgi dosyasında mevcuttur.

İMAR DURUMU : Bayır Belediye Başkanlığı'nın 28/07/2010 tarih ve 591 sayılı yazısının ekinde bulunan imar durum belgesine göre, 7 ve 8 nolu parsellerin imar planında sanayi alanında kaldığı, ayrık nizamda maxh:7,50m yüksekliğinde ve E:0,50 oranında inşaat yapılabileceği belirtilmiştir.

DEĞERİ: 500.000,00-TL
SATIşžTA KDV ORANI:%18

SATILMASINA KARAR VERİLEN 2. TAşžINMAZ:

TAPU KAYDI : 1-)MUĞLA İLİ, MERKEZ İLçESİ, SALİHPAşžALAR KÖYÜ SALİHPAşžA MEVKİİ, 104 ADA, 8 PARSEL, 10 CİLT, 930 SAYFA NO, 3.676,73M2, İKİ KATLI PREFABRİK FABRİKASI BİNASI VE ARSASI NİTELİĞİNDEKİ TAşžINMAZ, 1/2 ARSA PAYLIJAşžINMAZIN TAM HİSSESİ

ÖZELLİKLERİ: Satışı istenilen taşınmaz mermer işletmeleri ve sanayi bölgenin olduğu alanda kalmaktadır. Muğla- Aydın karayoluna yakındır, Fabrika binası olarak yapılan 2 katlı bina zeminde toplam 1.200,00 m2 alana oturmaktadır. Bu yapı yeni olup yaklaşık 3-7 yıllıktır. Yan ve arka tarafında toplam 111,00m2 alan oturan 2 adet depo ilave edilmiştir. Fabrika binasının yapımında kullanılan özel inşaat imalatları, yapım işçiliği dikkate alındığında 4. sınıf A grubu yapı sınıfında değerlendirilmiştir. Taşınmaz hakkındaki detaylı bilgi dosyasında mevcuttur.

İMAR DURUMU : Bayır Belediye Başkanlığı'nın 28/07/2010 tarih ve 591 sayılı yazısının ekinde bulunan imar durum belgesine göre, 7 ve 8 nolu parsellerin imar planında sanayi alanında kaldığı, ayrık nizamda maxh: 7.50 m Yüksekliğinde ve E:0,50 oranında inşaat yapılabileceği belirtilmiştir.

DEĞERİ :2.100.000,00-TL
SATIşžTA KDV ORANI: % 18 Satılarak paraya çevrilecektir.

Satış şžartları :

1 - Satışlar;
1 NOLU TAşžINMAZ : 04.07.2011 Pazartesi günü saat 09:30-09:40 arasında
2 NOLU TAşžINMAZ: 04.07.2011 Pazartesi günü saat 09:50-10:00 arasında

İSTANBUL OTOPARK - Karabağlar yolu Orhaniye Mah.No:16 MUĞLA adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetinin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla taşınmazlar 14.07.2011 Perşembe günü İSTANBUL OTOPARK - Karabağlar yolu Orhaniye Mah.No:16 MUĞLA adresinde aynı saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse taşınmaz en çok artıranının taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. şžu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacaklarının toplamından fazla ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20 si nispetinde pey'akçesi (Türk Lirası ve devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir) veya bu miktar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masrafları ile KDV, tapu alım harcı alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır, aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemize tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği taktirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderacatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isleyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile Müdürlüğümüze başvurmaları ile satış ilanının tebliğ edilemeyen alakadarlara ilanen tebliğ yerine kaim olacağı ilan olunur
(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön