24 / 04 / 2024

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı!

Muğla'da kentsel dönüşüm başladı!

Van depreminin ardından gündeme gelen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı.




Muğla'da Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi hakkında kanunun ardından başlayan kentsel dönüşümde Bin 100 bağımsız bölüm, 810 daire ve 290 işyeri yeniden yapılacak. Van depreminin ardından gündeme gelen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı Afet Riskli Yapıların Yenilenmesi Hakkında Kanun çerçevesinde Muğla genelinde bugüne kadar 396 başvuru yapıldı.


Fethiye ilk sırada

Muğla genelinde kentsel dönüşüm için başvuru sayısının en fazla olduğu ilçe 192'yle Fethiye. Marmaris 83, Milas 62, Bodrum 24, Menteşe 22, Datça ve Yatağan 4, Köyceğiz 3 ve Dalaman'da 2 başvuru yapıldı. Toplam 396 başvuru içinde bin 100 bağımsız bölüm, 810 daire ve 290 işyeri bulunuyor. 396 başvurudan çoğunluğunun kış dönemi olması nedeniyle yıkımının gerçekleştiği açıklandı. Bina sahipleri dönüşüm kapsamında yıkımı kendileri yaptırıyor. Yıkım esnasında Belediye ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nden yetkililer de hazır bulunuyor. Mal sahipleri yıkımı gerçekleştirilen binaların arsaya dönüşmesinin ardından yeni ruhsatlarıyla inşaata başlıyor. İnşaat yapım esnasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kredi desteği sağlayarak yüzde 4'lük dilimini üstleniyor. Kentsel dönüşüm için başvuru yapan vatandaşlara Bakanlık kira yardımı da sağlıyor. Bakanlık tarafından Muğla için aylık 590 lira kira yardımı belirlendi. 


590 lira kira yardımı

Muğla'da 79 vatandaşın kira yardımı aldığı öğrenildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 6306 sayılı kanun kapsamında Riskli Yapıların Tespiti için Muğla'da 3 firmaya yetki belgesi verildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Uğur Şeren, firma yetkililerinden çalışmalarında titiz ve güvenilir olmalarını istedi.



Yeni Asır




Geri Dön