29 / 03 / 2024

Muğla'da sahte emlak danışmanlığı ve müteahhitlik sertifikası düzenleyen çeteye operasyon!

Muğla'da sahte emlak danışmanlığı ve müteahhitlik sertifikası düzenleyen çeteye operasyon!

Muğla Köyceğiz'de polis ekiplerince resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 8 kişi gözaltına alındı.



Muğla Köyceğiz'de polis ekiplerince resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 8 kişi gözaltına alınırken, çok sayıda dijital materyal ve doküman ele geçirildi.

Sözcü'de yer alan habere göre; İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bir villada sözde farklı alanlarda eğitim verilip, gelen kursiyerlere emlak ve müteaahitlik sektörleri için sahte sertifika ve ustalık belgesi hazırlandığı, resmi belgede sahtecilik-dolandırıcılık suçlarının gerçekleştiği bilgisinin alınması üzerine operasyon başlatıldı. 

Ekiplerin, yaptığı takip sonrasında 5 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. 1 iş yeri, 2 ev, 2 araçta yapılan aramalarda 8 şüpheli gözaltına alındı.

Muğla da sahte emlak danışmanlığı ve müteahhitlik sertifikası düzenleyen çeteye operasyon!

Gözaltına alınan şüphelilerin, kantin işletmeciliği, bilgisayar programcılığı, emlak danışmanlığı, aşçılık, çocuk gelişimi, müteahhitlik, halkla ilişkiler, sigortacılık, oto alım satım ve ilişki ile evlilik danışmanlığı eğitimi ismi altında çok sayıda sahte sertifika hazırladıkları tespit edildi. 

Öte yandan, gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi. 

İstanbul Beylikdüzü'nde 150 milyon TL'lik tapu dolandırıcılığı!


Geri Dön