20 / 04 / 2024

Muğla'da tarihi mekanların maketleri yapıldı!

Muğla'da tarihi mekanların maketleri yapıldı!

Küçük Kent Muğla projesi kapsamında 45 öğrencinin görev aldığı projede, 6 tarihi yapının maketi ve 24 yağlı boya tablonun yapımı tamamlandı



Muğla Gençlik Merkezi'nce yürütülen "Küçük Kent Muğla" projesi kapsamında hazırlanan tarihi mekanların maketleri, Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sergilendi.

Muğla Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ile teknik liselerde eğitim gören 45 öğrencinin görev aldığı projede, 6 tarihi yapının maketi ve 24 yağlı boya tablonun yapımı tamamlandı.

Sergiyi gezen Vali Ahmet Altıparmak, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlik merkezinde faaliyetlerini sürdüren gençlerin kendi yetenekleri ve ürettikleriyle ortaya bir eser çıkardıklarını söyledi.

Yürütülen çalışmaların hepsini başarılı bulduğunu belirten Altıparmak, "Bunlar daha işin başlangıcı. Gençlerin ileriki hayatları için güzel ve disiplinli bir adım. Her zaman desteğimizi devam ettireceğiz" dedi.

Gençlik Merkezi aracılığı ile bugüne kadar bir çok gence ulaşma fırsatı yakaladıklarını belirten Gençlik Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu ise yürütülen projelerde bugüne kadar yaklaşık 500 gencin aktif olarak çalışmalara katıldığını dile getirdi.

Hacıcaferoğlu, Gençlik Merkezinin, bir fikri ve düşüncesi olan tüm gençlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu da ifade etti.

-"SOSYAL UYUMUN DESTEKLENMESİNİ AMAÇLIYORUZ"-
Proje Koordinatörü Muğla Üniversitesi öğrencisi Yusuf Cem Albayrak da projenin kültür ve turizm varlıkları aracılığıyla, farklı gençlik gruplarının bir araya gelmesini ve sosyal uyumun desteklenmesini amaçladığını kaydetti.

Muğla Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi öğrencileri ile teknik liselerde öğrenim gören gençlerin bir araya gelip kente ait önemli yapıları ve tarihlerini incelediğini anlatan Albayrak, şunları söyledi:

"Maket ve yağlı boya tablolar projesinde 45 öğrenci görev aldı. 20 öğrenci maketleri hazırlarken diğerleri de şehrin tarihi mekanları ve önemli simalarının yağlı boya tablolarını hazırladı. Muğla Gençlik Merkezi olarak yaptığımız çalışmalar sonucu kurulacak müze için 6 adet maket ev ve 24 adet yağlı boya tablonun yapımı tamamlandı."

-ÇÖP POŞETLERİNDEN ELBİSE-
Muğla Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde, proje kapsamında, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından çevre duyarlılığını ön plana çıkarmak amacıyla çöp poşeti, tül, peçete ve kağıt parçalarından hazırlanan kıyafetler de sergilendi.

Muğla Güzel Sanatlar Lisesi son sınıf öğrencisi Kadriye Akat, tasarımını kendi yaptığı kıyafetleri 13 öğrenci arkadaşı ile birlikte hazırladığını ifade etti.

Akat, "Yaptığım tasarımları poşetler üzerine aktardık. Çevreye atılan değişik malzemelerden yola çıkarak insanların çevre kirliliğine daha duyarlı olmalarını sağlamak amacıyla bu kıyafetleri tasarladık" şeklinde konuştu.
AA


Geri Dön