25 / 04 / 2024

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı İstanbul'da yapılacak!

Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı İstanbul'da yapılacak!

"TMMOB Ücretli ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı" 14-15 Kasım 2009 tarihlerinde gerçekleşecek



Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) tarafından düzenlenen "TMMOB Ücretli ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı" 14-15 Kasım 2009 tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

TMMOB  Ankara  İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nin sekretaryalığında düzenlenecek kurultay öncesi, 24-25 Ekim 2009 tarihlerinde TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu tarafından "Ankara Bölgesel Kurultayı" düzenleneceği bildirildi.

Açıklamaya göre, Ankara, Afyon, Aksaray, Eskişehir, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Yozgat'ta 8 atölye çalışması ve 35'ten fazla iş yeri toplantısı yapılacak, 24-25 Ekim tarihlerinde düzenlenecek kurultayda ise mühendislerin, mimarların ve şehir plancılarının yaşadığı işsizlik sorunu ve ücretli çalışanların sıkıntıları tartışılacak.

Kurultayda, "yoksulluğun kader olmadığı" algısından hareketle işsizlik, ekonomik krizlerin nedenleri ve çözüm yolları ele alınacak. Atölye çalışması, işyeri toplantıları ve hazırlık toplantıları ile 24 Ekim 2009'da yapılacak toplantıda elde edilecek çıktılar, tespit edilen sorunlar ve çözüm önerilerinin "TMMOB Ücretli ve İşsiz Mühendis, Mimar ve Şehir Plancıları Kurultayı"na taşınacağı belirtildi.

Açıklamada, kurultayda ele alınacak sorunların başında gelen işsiz mühendis, mimar ve şehir plancılarının sorunları konusunda şöyle denildi: "2008 Aralık ayında İş-Kur'da iş arayan mühendis, mimar ve şehir
plancısı sayısı 10 bin 606 iken 2009 Haziran itibariyle yüzde 33'lük artışla 14 bin 81'e ulaşmıştır. KPSS'ye giren mühendis, mimar ve şehir plancılarının sayısı ve bu sınavla açılan mühendis, mimar ve şehir plancısı kadrosu arasındaki dengesizlik bu iş kolunda işsizliğin ne kadar yaygın olduğunu göstermekte."
A.A


Geri Dön