27 / 04 / 2024

Muhiddin Gülal: Dumankaya için Alman bir şirketle anlaştık!

Muhiddin Gülal: Dumankaya için Alman bir şirketle anlaştık!

TMSF'ye geçen 'sorunlu şirketler'in satılacağını açıklayan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, ''Dumankaya ile ilgili Alman bir şirketle anlaştık'' diye konuştu.



TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, kayyum atanan ve sorunlu olan şirketlerden bazılarının 2019 yılında satışının yapıldığını açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TMSF'ye geçen 'sorunlu şirketler'in satılacağını duyuran Gülal, Dumankaya'nın da bir Alman şirketini satıldığını söyledi. 

''Dumankaya'nın sorunlu tarafını çözdük''

TMSF Başkanı Gülal, ''Dumankaya ile ilgili Alman bir şirketle anlaştık. Onlar şimdi projeyle ilgili çalışmaya başladı. Dumankaya'nın sorunlu tarafını hemen hemen çözdük diyebilirim'' diye konuştu. 

Gülal, "himmet" adı altında topladıkları paraları Fetullahçı Terör Örgütü'ne mali yardım amacıyla kullandıkları iddiasıyla kayyum atanan Dumankaya şirketinde yaşanan mağduriyetlerin çözüldüğünü söyledi. 

8 bine yakın mağdur

8 bine yakın mağdurun olduğu Dumankaya şirketleriyle ilgili çalışmaların devam ettiğini söyleyen Gülal, "Dumankaya ile ilgili Alman bir şirketle anlaştık. Onlar şimdi projeyle ilgili çalışmaya başladı. Dumankaya'nın sorunlu tarafını hemen hemen çözdük diyebilirim. 2019 yılı içinde sorunlu şirketlerimizin satış sürecini başlatmayı hedefliyoruz" açıklamasında bulundu.
 

TMSF’den Dumankaya mağdurlarına müjde!


Geri Dön