29 / 03 / 2024

Müjde! İhtiyaç sahiplerine gıda ve para yardımı yapılacak! 

Müjde! İhtiyaç sahiplerine gıda ve para yardımı yapılacak! 

Vakıflar Genel Müdürlüğü internet sayfasından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardım kolisi verileceği açıklandı.



Vakıflar Genel Müdürlüğü internet sayfasından bir açıklama yapıldı. "Vakfiyelerde yer alan hayır koşullarının yerine getirilmesi emeliyle Genel Müdürlüğümüzce 81 şehir merkezinde kuru yiyecek desteği verilmektedir." ifadeleri ile yayımlanan açıklamada müracaatların müracaat formu ile beraber bizzat yapılacağı belirtildi. Muhtaçlık yardımı başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin bulundurmaları gereken bir takım belgeler de var. Muhtaçlık yardımı başvurularında kişilerin yalnızca eksiksiz doldurulmuş başvuru formunu teslim etmeleri yeterli oluyor.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; Vakıflar Genel Müdürlüğü VGM tarafından yapılan açıklamada gereksinim sahiplerine gıda kolisi desteği yapılacağına yer verildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından duyurulan muhtaç yardımından kimlerin yararlanabileceği ve müracaatların nasıl yapıldığı ise merak mevzusu oldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaçlık yardımına başvurmak isteyen kişilerin ilk olarak sosyal güvencelerinin bulunmaması gerekiyor. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olan kişiler başvuru yapamıyor.

Müjde! İhtiyaç sahiplerine gıda ve para yardımı yapılacak! 

KURU GIDA YARDIM KOLİSİNİN İÇİNDE NE VAR?

VGM'nin ihtiyaç sahiplerine verdiği gıda kolisi şu şekilde:

"Kuru gıda yardım paketi 15 kalem gıda ürününden oluşmaktadır. 3 adet kuru gıda koli tipi bulunmaktadır: A tipi (14 kg) 1-2 kişilik aileler, B tipi (21,5 kg) 3-4 kişilik aileler ve C tipi (28,5 kg) 5 ve üzeri kişilik aileler için hazırlanmaktadır. Yurt geneline 81 il merkezinde her ay 20.315 aile adrese teslim şeklinde bu yardımdan yararlanmaktadır. Kuru gıda yardımından yararlananların ölümü, muhtaçlığının ortadan kalkması veya bakım altına alınması, bilgi verilmeksizin 3 defa paketin teslim alınmaması halinde hizmete son verilir."

KİMLERE GIDA YARDIMI YAPILACAK?

VGM resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan açıklamada başvuru şartlarının şu şekilde olduğuna yer verildi:

1. Sosyal güvencesi bulunmayan veya geliri net asgari ücret miktarından fazla olmayanlar.

2. 7/1976 tarihli ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun gereğince aylık alanlar.

Yukarıdaki şartları taşıyanlar , başvuru formu ile birlikte VGM Bölge Müdürlüklerine müracaat edecek. Başvurular şahsen ya da posta yolu ile yapılabilecek.

BAŞVURU FORMU

Vakıflar Genel Müdürlüğü Aşevi ve Kuru Gıda Hizmeti Başvuru Formunun çıktısını alarak doldurun ve başvurunuzu şehrinizde bulunan Vakıflar İl Müdürlüğü'ne yapın.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılan muhtaçlık yardımı açıklamasının ardından kimlerin yardımdan faydalanabileceği merak konusu oldu. VGM yardımdan faydalanmak isteyen kişilerin belli şartları taşımasını bekliyor. İhtiyaç sahibi ailelere, yetimlere ve %40'ın üzerinde engele sahip olan vatandaşlara yapılacak aylık 1037.96 lira tutarındaki yardım için gerekli şartlar ise merak edildi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü muhtaçlık yardımına başvurmak isteyen kişilerin ilk olarak sosyal güvencelerinin bulunmaması gerekiyor. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olan kişiler başvuru yapamıyor. Sosyal güvencenin yanı sıra söz konusu muhtaç kişilerin düzenli bir gelir ya da aylığının bulunmaması gerekiyor.

Bununla beraber mahkeme kararı ya da kanunla bakım altına alınan kişiler de muhtaçlık yardımı için başvuruda bulunamıyor. Herhangi bir gayrimenkule sahip olan ve bu gayrimenkullerden gelir elde eden kişiler de muhtaç aylığı alamıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından koyulan bu şartlar yardımın gerçekten muhtaç olan kişilere verilmesine yönelik.

Müjde! İhtiyaç sahiplerine gıda ve para yardımı yapılacak! 

Muhtaç Yardımı Başvurusunda Hangi Belgeler İsteniyor?

Muhtaçlık yardımı başvurusunda bulunmak isteyen kişilerin bulundurmaları gereken bir takım belgeler de var. Muhtaçlık yardımı başvurularında kişilerin yalnızca eksiksiz doldurulmuş başvuru formunu teslim etmeleri yeterli oluyor. Bununla beraber engelli kadrosundan başvuru yapacak kişilerin yetkili bir hastaneden alınmış engelli raporu sunması bekleniyor.

VGM Yardımı İçin Nasıl Başvuru Yapılacak?

Muhtaçlık aylığı için başvuru yapmak isteyen kişilerin gerekli belgeleri tamamlayarak bulundukları bölgedeki Vakıflar Bölge Müdürlüğüne müracaat etmesi gerekiyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne yapılacak başvuruların şahsen ya da posta yolu ile gerçekleşmesi mümkün oluyor. Belgeleri eksiksiz şekilde başvuru yapan kişilerin onay alması durumunda 2021 yılı boyunca aylık 1037.96 lira muhtaç yardımı yapılıyor.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı! Ramazan yardımı yapılacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön