26 / 04 / 2024

Multi, Forum Trabzon 'daki Atrium hisselerini aldı

Multi, Forum Trabzon 'daki Atrium hisselerini aldı

Multi Türkiye"deki Forum Tem ve Forum Balçova projelerindeki hisselerini Atrium"a satarken, Forum Trabzon"daki Atrium hisselerini alarak Karadeniz Bölgesi"nin en büyük alışveriş merkezinin yüzde 100"üne sahip oldu  



Türkiye"de Forum adlı alışveriş merkezleri kuran ve yöneten Avrupalı gayrimenkul devi Multi Corporation,   İstanbul"da 2007 yılı sonunda temelini attığı Forum TEM projesi ile  İzmir  Balçova"da proje aşamasında bulunan Forum Balçova"daki hisselerini Atrium European Real Estate devretti. Karşılığında 2008 yılında kapılarını açan ve Karadeniz bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Forum Trabzon"da bulunan Atrium hisselerini devralan Multi, yaratılan kaynağın Türkiye"deki yeni yatırımlar için kullanılacağını açıkladı.

Yapılan anlaşma ile Karadeniz Bölgesi"nin en büyük alışveriş merkezi Forum Trabzon"un %100 hissesine sahip olan Multi"nin Yönetim Kurulu Başkanı Hans van Veggel, Türkiye"de hala faaliyette bulunan 8 Forum Alışveriş   merkezinden biri olan Forum Trabzon"un tüm hisselerinin Multi"ye geçmesinin,   Forum Trabzon"un gelişimine yeni kapılar açacağını söyledi.

Multi"nin   perakende yatırımlarını geliştirmek için Atrium"la yaptığı portföy anlaşması Türkiye ile de sınırlı kalmadı. Multi Polonya" da önde gelen alışveriş merkezlerinden Forum Koszalin˜de sahip olduğu %50 lik hisseyi satmak için Atrium European Real Estate ile anlaştı.

Doğu Avrupa"da yeni projelere imza atmaya hazırlanan Multi, Türkiye portföyüne 2011"de açacağı Marmara Forum ve Forum Kayseri"nin yanı sıra Gaziantep, Adana, çanakkale, çorum, Elazığ ve Diyarbakır"da gerçekleştireceği yeni Forum"ları ekleyecek.

Multi Corporation Hakkında
Türkiye"deki yatırımlarını %100 iştiraki olan Multi Development Türkiye aracılığıyla gerçekleştiren
Avrupa"nın gayrimenkul alanındaki lider kuruluşu Multi Corporation, büyük ölçekli karma kullanımlı alışveriş merkezleri ve yenilikçi, benzersiz, sürdürülebilir ve çekici şehir-içi yenileme projeleri geliştirmektedir.

Multi"nin œTasarım ve Geliştirme formülü seçkin tasarım ve kalite özelliklerine odaklanmaktadır. Avrupa"daki 14 ülkede faaliyet gösteren Multi, bütün kentsel geliştirme ve mimari konsept çalışmaları için kendi bünyesindeki T+T Design tasarım grubunu kullanmaktadır. Multi"nin projeleri, orijinal ve yenilikçi nitelikleri, mimari karakterin kalitesi, sürdürülebilirlik ve yerel çevre ve topluma karşı büyük hassasiyet gösterilmesi gibi özellikleri ile uluslararası alanda kabul görmüş ve ödüller almıştır. Multi"nin geliştirme çalışmaları, bir şehir veya bölgenin yeniden canlandırılması için bir motor işlevi görmektedir. Multi"nin projeleri, yerel kültür ve piyasanın kendine özgü niteliklerine saygı göstererek, insanların yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor.

Rakamlarla Multi Corporation

Faaliyet gösterdiği ülke sayısı    14
Toplam proje sayısı      192
Avrupa"daki AVM sayısı      41
Toplam çalışan sayısı      650
İşletmesini üstlendiği AVM sayısı  41 (33"ü Avrupa"da, 8"i Türkiye"de olmak üzere)
Taşınmaz Varlıklar Toplamı    12.5 Milyar Euro
Toplam perakendeci sayısı    10.599
Yıllık müşteri sayısı      760 Milyon


Geri Dön