20 / 04 / 2024

MULTITEXCO'nun ikinci olağan toplantısı ÇATIDER'in ev sahipliğinde yapıldı!

MULTITEXCO'nun ikinci olağan toplantısı ÇATIDER'in ev sahipliğinde yapıldı!

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında yürütülen ürün geliştirme projesi MULTITEXCO'nun ikinci olağan görüşme toplantısı ÇATIDER' in ev sahipliğinde Mimarlar Odası İstanbul Büyükşehir Şubesi'nde gerçekleştirildi...



Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında yürütülen ürün geliştirme projesi MULTITEXCO'nun ikinci olağan görüşme toplantısı ÇATIDER'in ev sahipliğinde Mimarlar Odası İstanbul Büyükşehir Şubesi'nde gerçekleştirildi. ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, "MULTITEXCO Projesi ile Avrupa Birliği seviyesinde yeni norm ve kurallar oluşturulacak" dedi. 


Çatı konusunda toplumsal bilincin artmasını ve çatı sektörünün gelişmesini misyon edinen Çatı Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (ÇATIDER), Türk inşaat ve çatı sektörü için araştırma geliştirme çalışmalarını sürdürüyor. ÇATIDER bu doğrultuda AB 7. Çerçeve Programı kapsamında yürütülen MULTİTEXCO ürün geliştirme projesinin son toplantısına İstanbul'da ev sahipliği yaptı. Özellikle son 10 yılda gerçekleştirilen Ar-Ge çalışmaları ile inşaat sektöründe kullanılan yapısal tekstil ürünlerinin çok geliştiğini belirten M. Nazım Yavuz, "MULTITEXCO projesinin amacı, inşaat sektöründe faaliyet gösteren küçük ve orta boy işletmelerin yeni nesil ve çok işlevli teknik tekstillerin tüm imkânlarından faydalanmalarını sağlamanın yanı sıra teknik tekstil sektöründeki son gelişmeleri bilimsel ve teknolojik olarak belirleyerek, Avrupa Birliği seviyesinde yeni norm ve kuralları oluşturmaktır" dedi. 


Yavuz, yapısal tektil ürünlerinin, binaların rehabilitasyonu (yeniden kazanım) çalışmaları kapsamında güçlendirme, sürekli gözlemleme (monitoring), zemin güçlendirmesi, kıyı şeritlerinin yıkıcı etkilere karşı korunması, yüksek performanslı tekstil ürünler ile stadyum gibi büyük açıklıkların kapatılması ve gelişmiş çatı sistemleri gibi alanlarda kullanıldığını belirtti. 


Barış Gazetesi 


Geri Dön