24 / 04 / 2024

Murat Bozkurt: İyi strateji ve planlaması olan projelerde sorun yok!

Murat Bozkurt: İyi strateji ve planlaması olan projelerde sorun yok!

Areas Proje Pazarlama Genel Müdürü Murat Bozkurt, 30 Mart'ta gerçekleştirilen emlakkulisi.com sektör buluşmaları toplantısında konut sektörüne ilişkin değerlendirmede bulundu...




Konut sektörü sorunlarının konuşulduğu emlakkulisi.com sektör buluşmalarında söz alan Areas Proje Pazarlama Genel Müdürü Murat Bozkurt, proje satışlarından bahsetti.


Sağlıklı planlama yapılan projelerde sorun çıkmadığını dile getiren Murat Bozkurt, bütün işin strateji ve planlamada bittiğini söyledi.




Areas Proje Pazarlama Genel Müdürü Murat Bozkurt'un konuşması şu şekilde;


"Bence eskisi kadar rahat değil sektör. Areas olarak o kadar yoğun iş sürecimiz var ki. Bir an 2017'de 17 projeye falan çıktığımızı gördük. Demek ki satışta bir sıkıntı var ki bizim gibi firmalara talep var diye düşündük. sonra tabi ki bu sene planımızı yapıp kontrollü gitmeye çalıştık.


Yakın zamanda çalıştığımız Kuyaş vardı. Oradaki stoklar ciddi anlamda azaltıldı. Onlarla işimiz bitti. kısa bir dönem Ofton'la çalışıyorduk. Fakat bu hafta içinde karşılıklı  konuşarak süreci sonlandırdık.


Önümüzde başlayacağımız 5 tane proje var. Ataşehir'de 400 konutluk bir işimiz var, Pendik'te bir 100 konut var, minibüs yolunda başlayacağımız yüksek binalar olduğu, 2 tane kulenin olduğu bir projemiz var. Anadolu Yakası'nda Resim 2'ye başlayacağız. Çünkü Resim 1 artık stok olarak da azaldı. Hemen karşısındaki araziye başlayacağız. Avrupa Yakası'nda Kağıthane var. Yani 2017'ye baktığımızda 12'ye yakın proje planlayacağız. 


Piyasada iş kabarık ama sağlıklı planlama yapılan işlerde sorun çıkmıyor. Mesela Toskana diye bir proje satıyoruz. Ürün son derece niş bir ürün. Tek katlı villalar, 1.500 metrekare bahçe içerisinde. Mesela onun satış dilini çok uğraşarak pazarlamada çözdük. Şöyle bir şey yaptık; Burada yaşamak için katalog yapmaktan vazgeçtik. Çünkü katalog, resim, soyut cümleler.. Artık tüketici o konuda doydu. Farklı bir şeyler söylemeniz lazım tüketiciye. Ya çok agresif olacaksınız ya da çok sihirli bir cümle bulacaksınız. "Toskana'da Kafam Rahat" kampanyası yapacağız Nisan'da. Kafam rahat için görseli bile tartışıyoruz ajansta. 


Yani biz yaptığımız her şeyi değiştirmek zorundayız ve değiştiriyoruz da. Böyle yapınca tüketici de tepki veriyor. Şu an pazarladığımız işlerde bir satış sıkıntısı yok açıkçası. olay işin pazarlama planında aslında. Yani pazarlamada yapılan şeyleri artık sondajlayıp değiştirmeye çalışıyoruz. 


Toskana için "Burada yaşamak için 100 neden" yaptık. Bunu da satış ofisine gelenlere verdik ve evlere gönderdik. Müşteri tepki verdi. Sonuçlar farklı oldu. Daha somut daha reel. Fiyatlı çıkıyoruz reklama. Çünkü zaman kısıtlı ve doğru müşteri telefon etsin istiyoruz. Satış ekiplerinin de yoğunluğu var. Lokasyon ve fiyatı mutlaka kullanıyoruz tüm reklamlarımızda. 


Piyasada referandum beklentisi var mı? Evet, bu hafta hissettik onu biz de. "Dur bakalım az kaldı, referandumdan sonra konuşalım" noktasında. 


Bence iş mimarda başlıyor; -o mimar çünkü yanındaki çocuklara çizdirip en son projeye bakıp imza attıkları için- Tüm işleri doğru yapınca yürüyor sistem. 


Ofton'da mesela çok zorlandık. Dil olarak, üretici firmanın bakış açısı olarak çok zorlandım. Kendi sınırlarımı zorlama istedim. Çok iyi insanlar, çok nitelikli işler yapıyorlar ama farklı dilleri konuştuğumuzu gördük ve karşılıklı olarak bitirdik. 


Her şeyin strateji ve planlamada olduğunu düşünüyorum. "





Geri Dön