23 / 04 / 2024

Murat Çavga: Trabzon'a fuar ve kongre merkezi yapılmalı!

Murat Çavga: Trabzon'a fuar ve kongre merkezi yapılmalı!

Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga, "Trabzon'da kış aylarında turizm hareketliliği sağlayacak fuar ve kongre çalışmalarının yapılabilmesi için en az 3-4 salonu olan bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacımız var." dedi.



Turizm İşletmeleri ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Murat Çavga da şehir hastanesi tartışmalarına değinerek şunları söyledi: 


 “Ortadoğu turizminin ivme kazandığı şehrimizde Yatak sayısı başta olmak üzere, restoran, hediyelik eşya satıcısı, araç kiralama firmaları ve acenta sayımız her geçen gün artıyor. Yaz aylarında 2-3 aylık dönemde bu artış rahatsızlık vermese de geri kalan 9 ay işletmecilerin tamamının sırtında bir kambur gibi beliriyor. Bunun içindir ki şehrin turizm ile ilgili bütün dinamikleri bu konunun çözümü için turizm sezonunu 12 aya yaymak, turizm çeşitliliğini sağlamak ve sağlık turizmi başta olmak üzere değişik projeler üzerinde çalışıyorlar. 


Bu bilgilerle hareketle şehrimizde kış aylarında turizm hareketliliği sağlayacak fuar ve kongre çalışmalarının yapılabilmesi için en az 3-4 salonu olan bir fuar ve kongre merkezine ihtiyacımız vardır. Yapılacak kongre merkezi ve acentelerin kendilerini kongre turizmi konusunda geliştirmeleri ile Antalya ve Kıbrıs yoğunluğu yaşayan kongrecileri bölgemize çekme şansımız olacaktır. Batum avantajını kullanacağımız çalışmalar ile bu sektöre ivme kazandırdığımızda şehrimizde turizm işletmecilerinin yüzleri kış aylarında da gülecektir. İşletmelerin gelirlerine ve şehrin turizm gelişimine katkı sağlayacak bu çalışma  aynı zamanda istihdama ve hizmet kalitesinin artmasına da  katkı sağlayacaktır.


Taka


Geri Dön