26 / 04 / 2024

Murat Gigin kimdir?

Murat Gigin kimdir?

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'de yönetim kurulu üyeliğine atanan Murat Gigin, pek çok şirkette üst düzey yöneticilik ve yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulunmuştur.



1952 İstanbul doğumlu Murat Gigin, lisans egitimini University of Bradford’da İnşaat ve YapıMühendisliği Bölümü’nde 1974 yılında, yüksek lisans eğitimini University of London Makine Mühendisligi Bölümü’nde 1975 yilinda tamamladi. 1976 yilinda ise University College London'dan Okyanus Mühendisi diploması aldı.


Gigin, Tekfen Insaat’taki kariyerine 1977 yilinda Kuveyt santiyelerinde insaat mühendisi olarak baslamis, 1983 Istanbul merkeze dönmüs ve 1986 yilina kadar Is Gelistirme bölümünde ve çesitli uluslararasi projelerde koordinatör olarak çalistiktan sonra 1986 yilinda Tekfen Insaat Genel Müdür Yardimciligi görevine atanmistir. 1988-1998 yillari arasinda Tekfen Insaat Genel Müdürü görevini yürütmüs olan Gigin, 2000 yilina kadar Tekfen Taahhüt Grubu sirketlerinde Yönetim Kurulu üyeligi görevlerinde bulunmustur. 


1998 yilindan bu yana Viem Ticari ve Sanayi Yatirimlari Ltd. Sti. Grup Sirketleri’nde (Viem Ticari ve Sanayi Yatirimlari Ltd.Sti.) Grup Sirketleri Yönetim Kurulu Baskani ve Murahhas Azasi (Tekzen Ticaret ve Yatirim A.S., Agromak Makine Imalat Sanayi ve Ticaret A.S., Maxlines Maksimum Lojistik Hizmetleri A.S., Viem Iletisim Yayincilik Reklam Turizm Hizmetleri Yatirim Ticaret A.S., Ekozey Ekolojik ve Organik Tarim Gida Hayvancilik ve Turizm Tasimacilik Ithalat Ihracat Insaat Sanayi Ticaret A.S., Imbroz Tarim Hayvancilik Gida Sanayi Turizm ve Ticaret Ltd. Sti., Galipoli Gida Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Sti., ENAT Endüstriyel Agaç Tarimi Sanayi ve Ticaret A.S., Temari Gida Sanayi ve Ticaret A.S.) Yönetim Kurulu Baskani ve Murahhas Aza olarak görev yapmıştır.


Geçmiste çesitli sivil toplum örgütlerinde görev yapan Gigin, 1995-1996 yillari arasinda Dünya Boru Hatlari ve Offshore Müteahhitleri Birligi’nin (IPLOCA) Baskanligini yürütmüs olup, halen TEMA Vakfi Mütevelliler Kurulu Üyesi’dir.






Geri Dön