29 / 03 / 2024

Murat Ülker kimdir?

Murat Ülker kimdir?

Yıldız Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker kimdir? Murat Ülker hangi eğitimleri aldı? Murat Ülker iş hayatına nasıl girdi? İşte Yıldız Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker hayatı...



Murat Ülker kimdir?

Murat Ülker, 1959 yılı doğumlu. Boğaziçi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun olan Murat Ülker, iş hayatına 1982 yılında başladı. Murat Ülker, bugün Yıldız Grubu Yönetim Kurulu Başkanı.


Yurtdışında American Institute of Baking (AIB) ve Zentralfachschule der Deutschen Süßwarenwirtschaft (ZDS) gibi okullarda sektörle ilgili eğitim çalışmalarına katılan Murat Ülker, ABD’de Continental Baking şirketinde staj yaptı.


Murat Ülker, Yıldız Gruptaki 1984 yılında Kontrol Koordinatörü olarak başladı. 2000 yılında Holding İcra Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Murat Ülker, 2008 yılından bu yana çalışmalarını Yönetim Kurulu Başkanı olarak sürdürüyor. 


2011 yılında Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile birleşen Saf Gayrimenkul’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alıyor.


Murat Ülker, Eminönü’nde, Sümerbank'ın eski genel müdürlük binasının yerine "Bizim Lokanta" ismini verdiği bir lokanta açtı. Çalışmalar 2012 yılında başlamıştı. Adı ise Bizim Lokanta oldu. 


Saf Gayrimenkul projeleri...

Saf Gayrimenkul ve Sağlam GYO’nun birleşmesinin ardından hayata geçirilen projeler:

1.Akasya Acıbadem

2.Fecir İş Merkezi

3.Rozi Fabrika Binası

4.Mecidiyeköy İş Merkezi

5.Antalya BTM Binası

6.Altunizade BTM Binası



Murat Ülker: Otoyolda inşaat şartı finansı sıkıntıya sokar!
Ülker Ailesi'ne Akkök, Saf GYO, Tahincioğlu, Boydak ve Suryapı'dan taziye!
Murat Ülker, Eminönü'nde halk lokantası açıyor!



Geri Dön