18 / 04 / 2024

Murat Ülker kaç yaşında, nereli, evli mi, kimdir? Murat Ülker'in serveti ne kadar?

Murat Ülker kaç yaşında, nereli, evli mi, kimdir? Murat Ülker'in serveti ne kadar?

Forbes dergisine göre; Türkiye’nin en zenginleri arasında yer alan Murat Ülker kimdir? Ülker'in ve Yıldız Holding'in yönetim kurulunda yer alan Murat Ülker kaç yaşında, nereli, evli mi? Murat Ülker'in serveti ne kadar? İşte ayrıntılar...



Murat Ülker, 1959 yılında İstanbul, Türkiye'de doğmuş Türk sanayici ve iş adamıdır. Ülker ailesinin üçüncü kuşağındandır.

Murat Ülker kaç yaşında, nereli, evli mi, kimdir? Murat Ülker in serveti ne kadar?

Murat Ülker, Ülker aile şirketi olan Yıldız Holding'in ikinci nesil yöneticisidir. 1984 yılında Yıldız Holding'e katılarak iş hayatına başlamış ve zamanla birçok işletme kurup yönetmiştir. Babası Sabri Ülker'in yerine geçerek şirketin başına geçmiştir. Yıllar içinde genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük görevlerini üstlenmiştir. Ayrıca icra komitesi üyesi ve çeşitli şirketlerin yönetim kurulu üyesi olarak da görev yapmıştır. Murat Ülker, 2000 yılında icra kurulu başkanı olmuş ve sekiz yıl boyunca bu görevi sürdürmüştür. 2008 yılında ise Yönetim Kurulu Başkanı olmuştur.

29 Ocak 2020 tarihinden itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Ali Ülker'e devreden Murat Ülker, hala Yıldız Holding'e bağlı şirketlerde Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif olarak görev yapmaktadır. Ayrıca pladis ve GODIVA Chocolatier gibi şirketlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de sürdürmektedir.

 


Geri Dön