28 / 03 / 2024

Murat Goldştayn: Gayrimenkul sektörü 2020'ye iyi başladı!

Murat Goldştayn: Gayrimenkul sektörü 2020'ye iyi başladı!

Türkiye'de de gayrimenkul danışmanlığı işinin gelişiminde önemli rol oynayan RE/MAX,  büyümesine 2020 yılında da devam edecek. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, 2020 yılının gayrimenkul sektörüne iyi başladığını, bu yıl yüzde 30 büyümeyi hedeflediklerini belirtti...



RE/MAX,  büyümesine 2020 yılında da devam edecek. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn, "2020'de yüzde 30 büyümeyi hedefliyoruz" dedi.

Ekonomist Dergisi'nin bu haftaki sayısında RE/MAX'ın yeni yıl yatırım planları yer aldı.

Türkiye pazarına girdiği 1997 yılından bu yana pek çok girişimciye iş yaratan RE/MAX, gayrimenkul sektöründeki değişimin önemli oyuncularından biri oldu. Gayrimenkul danışmanlığı işinin standartlarının oluşmasında önemli bir rol üstlenen şirket, bugün Türkiye genelinde 3 bin 300 gayrimenkul danışmanıyla hizmet veriyor. Yıl sonuna kadar bu rakamı 3 bin 700'e çıkarmayı planlayan şirket, yüzde 30 büyüme hedefliyor. RE/MAX Türkiye Bölge Direktörü Murat Goldştayn ile şirketin hedeflerini ve sektörü konuştuk.

RE/MAX Türkiye olarak 2020 yılı büyüme hedefiniz nedir?

Yüzde 30'luk büyüme hedefi koyduk. Halihazırda 3 bin 300 olan gayrimenkul danışmanı sayımızı da 3 bin 700'e çıkarmayı hedefliyoruz.

Şirket olarak 2020 yılı büyüme stratejiniz ne olacak? Hangi konulara öncelik vereceksiniz?

RE/MAX Türkiye, kurulduğu yıldan bu yana' sürdürmekte olduğu istikrarlı büyümesini bu yıl da devam ettirecek. Marka olarak önceliğimiz hem franchise ofislerimizin kalitesini hem de müşterimize verdiğimiz hizmet kalitemizi daha yukarıya taşımak.

Bu yıl hayata geçireceğiniz yeni projeleriniz var mı?

Çağa ayak uydurmak için AR-GE yatırımlarımızı maksimum seviyeye çıkardık. Sosyal sorumluluk adına şirket olarak Birleşmiş Milletler Global Compact sözleşmesini imzaladık. Çevreyi korumak, kadın istihdamında genel bilinçlenmeye destek olmak adına elimizi her zamankinden daha çok taşın altına koyacağız. Depremle ilgili de hem paydaşlarımıza hem de değerli halkımıza güncel eğitim ve seminerler düzenleyeceğiz.

RE/MAX olarak girişimcilere sunduğunuz fırsatlar nelerdir? Yenilikler olacak mı?

RE/MAX'ın sunduğu marka değeri girişimciler için iyi bir fırsat. Kendi markalarını kurmak, pazarlama yatırımı yapmak yerine markanın bilinirliği ve know how'ından faydalanmaları, uluslararası başarılı işleyen bir sistemin parçası olmaları elbette büyük bir avantaj. Stok ve personel maliyeti olmayan, her pazar koşulunda kazandıran bir yapı. Uluslararası geçerli eğitimlerle işi öğrenme süreciniz ve gelişim aşamalarınız diğer sektörlere göre daha hızlı oluyor. Güçlü bir ağı var, girişimciler dünyanın her yerinde, oraya gitmeden bile satış ve kiralama işlemi yapabiliyorlar İyi bir teknolojiye sahip ve teknolojik birçok yenilik de şu anda hazırlanıyor. Girişimcilerimizin işini kolaylaştırmak için teknolojiye, eğitime, pazarlamaya yatırım yapıyoruz. Bu da bireysel çalışmak yerine marka ile çalışmanın büyük bir avantajı.

"2020 yılı gayrimenkulde iyi başladı"

"Genellikle her yılın ilk ayları hacimsiz aylar olmasına rağmen, 2018 ve 2019 yıllarındaki yavaşlama nedeniyle bekleyen talep, 2019 yılının son aylarından itibaren sektöre hacim katmaya devam ediyor. Bu bağlamda 2020 yılı bizim için oldukça hızlı başladı."

RE/MAX Türkiye’den lösemili çocukları sevindiren proje!


Geri Dön