26 / 04 / 2024

Murat Hazinedar'dan Beşiktaş'a yapılacak tünellere destek!

Murat Hazinedar'dan Beşiktaş'a yapılacak tünellere destek!

İBB tarafından Beşiktaş'a yapılacak tünellere CHP Grubu'nun karşı çıkmasına rağmen CHP'li Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın destek vermesi vatandaş nezdinde karşılık buldu.



İBB tarafından Beşiktaş'a yapılacak tünellere CHP Grubu'nun karşı çıkmasına rağmen CHP'li Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın destek vermesi vatandaş nezdinde karşılık buldu. Hazinedar'ın kararını destekleyen vatandaşlar, tünellerin sonunda ışık olup olmadığını sormayı da ihmal etmedi. 


Beşiktaş'a yapılması planlanan Dolmabahçe–Levazım–Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesi'nin İBB Meclisi'nde gündeme gelmesi ve Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın CHP Grubu'ndan bağımsız hareket ederek maddeye evet oyu vermesine ilçe sakinlerinden destek geldi. Başkan Hazinedar mecliste yaptığı konuşmada, “Grubumun kararı ne olursa olsun benim desteğim var. Her türlü siyasi riski alıyoruz. Yeter ki çözüm olsun” açıklamasını yapmıştı. 


Üç çıkışı var


Yapılması planlanan tüneller arasında Levazım Mahallesi de yer alıyor. Levazım'a yapılması planlanan tünellerin 3 çıkışı bulunuyor. Tünellerden biri Zincirlidere'ye, diğeri Fulya'ya bir diğeri de Akatlar'a çıkıyor. Özellikle sabah iş saatlerinde ve akşam iş dönüşlerinde yaşanan yoğunluktan bunaldıklarını söyleyen vatandaşlar ise tünellerin sonunda ışık olup olmadığını soruyor.


Vatandaş otopark diyor


Mahallelerine yapılması planlanan tünel hakkında konuşan Levazım Mahallesi Muhtarı Murat Uygur, "Belediye Başkanımız Murat Hazinedar ile ilgili haberinizi gazetenizden okudum.

Belediye başkanımız trafik sıkıntısından bunalan vatandaşlarımızın tünel ve otopark istediğini söylemiş. Muhtarlıkta bulunduğum süre içerisinde ve vatandaşlarımızı ziyaret ettiğimde tünel ve otopark taleplerini duyuyoruz. Vatandaşlar, Levazım'a bir otopark yapılması gerektiğini söylüyor" diye konuştu. 


İlçemize yararlı olmalı


Beşiktaş'ta yaşanan trafik sorununun Levazım sakinlerini de olumsuz etkilediğini ve çözüm beklediklerini söyleyen Murat Uygur, "Belediye başkanımızın İBB'nin Beşiktaş'a tek çivi dahi çakmadığına dair ve grup kararına karşı çıkacağı yönünde bir açıklaması var. Ben grup kararı ile ilgili konuyu bilemem. Ama ilçemizin, mahallemizin menfaatine ilişkin konularla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir iletişimin sağlanması gerektiğini düşünüyorum" dedi.


Örneği daha önce yaşandı


Murat Hazinedar'ın CHP Grubu'ndan bağımsız hareket etmesi ve aksi yönde oy kullanması ile ilgili geçmişte yaşanan bir örneği dile getiren Uygur sözlerini şöyle sürdürdü; "Belediye başkanımız Murat Hazinedar parti adına seçilen bir isim. Her vatandaşa eşit hizmet verme gayretinde olması  çok olumlu. Mahallemizde trafikle ilgili büyük bir sıkıntı var. Özellikle sabah saatlerinde işe gidenler Ortaköy'den Karaca Sokak istikametini kullanarak E-5 veya TEM'e geçiyor. Bu sokak çok dar bir sokak ve alternatifi yok. Akşam üzeri saat 5'ten sonra çok yoğun trafik oluyor. Bu yol üzerinde zaman zaman kavgalar da oluyor. Örneğin Yusuf Namoğlu'nun ilçemize başkanlık ettiği dönemde Akmerkez için İBB ile bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma sayesinde daha da felaket bir hal alacak olan trafik bir nebze olsun rahatladı. Mesela mahallemize Zorlu Center açıldı, buranın trafiği mahallemizde yaşayanlar için olumsuz bir hal aldı."



Ufuk ÇOBAN/Gazetemistanbul


Geri Dön