16 / 04 / 2024

Murat Kurum: Bu kentsel dönüşümü yapacağız!

Murat Kurum: Bu kentsel dönüşümü yapacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Siz bizim için değerlisiniz. Sizin deprem riski taşıyan binada yaşamanızı istemiyoruz. Bu kentsel dönüşümü yapacağız" dedi...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde AK Parti Karabağlar İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen "kentsel dönüşüm" konulu halk buluşmasında konuşma yaptı. Kurum konuşmada, İzmir'e 16 milyar liralık yatırım yaptıklarını, 2 milyar 300 milyon liralık yatırımın da devam ettiğini söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İzmirliler için yapılması gereken projeleri istişare ettiklerini söyleyen Kurum, hızlı şekilde projeleri hayata geçirdiklerini anlattı.

Kentsel dönüşüme vurgu

İzmir'de kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalara devam ettiklerini ifade eden Kurum, Karabağlar Mahalle Birliği ile toplantı yaptıklarını söyledi. Kurum, tahsisli arazilerin imar barışından faydalanan vatandaşlara satışı konusunu görüştüklerini aktardı. 

Bakan Kurum, vatandaşın mağdur edilmemesini amaçladıklarını, arsaların satışı konusunda hem devletin hem de vatandaşın yararına rayiç bedel belirleneceğini söyledi. 

Kurum, kentsel dönüşümde hakkaniyet çerçevesinde yatay mimari anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi. Kurum, "Siz bizim için değerlisiniz. Sizin deprem riski taşıyan binada yaşamanızı istemiyoruz. Bu kentsel dönüşümü yapacağız." dedi. 


Geri Dön