25 / 04 / 2024

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Salda Gölü ve çevresi aynı marmara denizi gibi Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilmesine ilişkin Bakan Murat Kurum'dan açıklama geldi.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma Vizyonu" kapsamında, "Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye" temasıyla yapılan toplantıda bazı önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum açıklamasında Salda Gölü çevresindeki kaçak yapıları yıktıklarını söyledi.

Murat Kurum: Salda Gölü çevresinde kaçak yapıları yıktık!

Anadolu Ajansı'da yer alan habere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'da, Özel Çevre Koruma alanı olarak ilan edilen yerin Salda Gölü ve çevresi olması gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Bugün Salda'da araçlar artık gölün kıyısına inemiyor. Çöp yığınları artık yok. Göl çevresinde kaçak yapıları yıktık. Gölümüzün su kalitesini iyileştirdik. Salda çevresinde ahşap yapılarla vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderdik. Salda artık çok daha güzel. İnşallah daha da güzel olacak. Şimdi Beyşehir, Mogan ve Van göllerimizde de benzer bir çalışma yapıyoruz. Dip çamurunu ve hayalet ağları temizliyor, su seviyesini, kalitesini, balık sayısını artırıyoruz. Yine Ayder'in, Uzungöl'ün ve tüm doğal alanlarımızın güzelliğini koruyacak adımları tek tek atıyoruz."

Murat Kurum'dan Salda Gölü açıklaması!

Salda Gölü'nde son durum ne?


Geri Dön