29 / 03 / 2024

Murat Kurum'dan Elazığ deprem konutları açıklaması!

Murat Kurum'dan Elazığ deprem konutları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ depreminin ardından yapılan konutlarla ilgili açıklama yaptı...



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ depreminden sonra inşa edilen konutların ilk bölümünü 8 ay gibi bir sürede tamamladıklarını belirterek, "Biten konutlarımızı hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Murat Kurum, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Elazığ'da 24 Ocak'ta yaşanan depreminin ardından vatandaşların konutlara bir an önce kavuşması için çalıştıklarını söyledi.

Konutların ilk kısmının 8 ayda tamamlandığını dile getiren Bakan Murat Kurum, şöyle konuştu:

"Biten konutlarımızı da hak sahibi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Hayırlı olsun. Elazığlı kardeşlerimizin yaralarını, devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sarıyoruz. Kış gelmeden hemşehrilerimizi sıcak yuvalarına kavuşturmak için gayretle çalışıyoruz. Yıl sonuna kadar 8 bin, 1 yıl içinde de kalan 10 bin konutu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz."

Bakan Murat Kurum, vatandaşların, sosyal donatıları ve yeşil alanlarıyla huzur bulup depreme dayanıklı konutlarında güvenle yaşayacağı yeni Elazığ'ı hep birlikte inşa edeceklerini dile getirerek, "Elazığlı kardeşlerimizin, yeni yuvalarında mutluluk ve huzur içinde oturmalarını diliyorum." şöyle konuştu.

Elazığ'da 179 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi!


Geri Dön