19 / 03 / 2024

Murat Kurum'dan deprem konutları ve kaçak yapı açıklaması!

Murat Kurum'dan deprem konutları ve kaçak yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 81 ilde deprem konutlarının üretimini sürdürdüklerini belirtti ve “Elazığ ve Malatya’da ilk konutların geçici kabulu başladı" dedi. Muğla'da ise 5 bin 459 adet kaçak yapı belirlediklerini söyleyen Kurum, 576 yapının yıkıldığını açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, basın mensuplarıyla görüştü. Kurum, yerli malzeme üretiminden otopark sorununa, kentsel dönüşümden sosyal konut projelerine kadar bakanlığın gündemindeki projelere ilişkin açıklamalar yaptı.

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; inşaat malzemelerinin yüzde 100 yerli olması için adım atacaklarını açıklayan Murat Kurum, Elazığda yapılan deprem konutlarına ve Muğla'daki kaçak yapılara ilişkin de konuştu.

DEPREMZEDELERE YENİ EV

İstanbul başta olmak üzere 81 ilde deprem konutlarının üretimine devam ettiklerinin altını çizen Kurum, “Elazığ ve Malatya’da 25 bin 315 konutun çalışmalarını başlattık. 6 ay gibi kısa bir sürede konutlarımızı bitirme noktasına getirdik. İlk konutların geçici kabulu başladı” şeklinde konuştu. Dönüşümde doğru örneklerin sayısı arttıkça vatandaşın da talepte bulunduğunu kaydeden Kurum, 5 yılda 1 milyon 500 bin konutun dönüşümünü gerçekleştireceklerine dikkat çekti.

RİSKLİ BİNA YERİNE OTOPARK YAPILACAK

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmezken, bu süreçte otopark ihtiyacının karşılanması için yeni bir projede gündeme geldi. Kentsel dönüşümde yeni ayağın otoparklar olduğunu söyleyen Kurum, “Trafik sorununun, otopark sorununun olduğu yerlerde birkaç tane riskli binayı dönüştürüp, yerine katlı otoparklar yapacağız. İlçelerimizin ihtiyaç duyduğu otoparkları belediyelerimizle birlikte hayata geçireceğiz. Belediyelere yazı yazdık, her ilçede bir tane örnek yapılsın istiyoruz. Şu anda Ümraniye’de bir örneğini yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

KAÇAK YAPILAR YIKILIYOR

Mayıs 2020 itibariyle özel çevre koruma bölgeleri ve doğal sit alanlarında 5 bin 459 adet imar barışına aykırı kaçak yapı belirlediklerine vurgu yapan Bakan Murat Kurum, “Bu yapıların 2 bin 855’i için suç duyurusunda bulunduk. 540 binanın, 2 bin bağımsız bölümün yıkımını tamamladık. Muğla’da 576 yapıyı yıktık. Bodrum’da 503 bağımsız bölüm ile 34 kıyı yapısını yıktık. Yıl sonuna kadar 307 ayrı parselde yer alan yapıların yıkımını gerçekleştireceğiz” dedi. 

Türkiye genelinde 1 milyon konut üretilecek!


Geri Dön