28 / 03 / 2024

Murat Özcan: Yazlıklarda da su yalıtımı yapılmalı!

Murat Özcan: Yazlıklarda da su yalıtımı yapılmalı!

Tatil sezonu yaklaşırken, uzmanlar tatil beldelerinde yıl boyu kapalı kalan yazlıkların sahiplerini, kanserojen etkilerin önüne geçme, bina ömrünü uzatma ve depreme dayanma açısından hayati önemdeki "su yalıtımı" konusunda uyarıyor.



Yalıtım sektörünün lider firmalarından Canpa'nın Yönetim Kurulu üyesi Murat Özcan, su yalıtımının hem bina ömrü hem insan sağlığı için şart olduğunu ifade etti. Özcan, "Tüm sene kapalı kalan yazlık evinizde oluşan küf ve rutubetin sebebi evinizin tüm sene kapalı kalmış olmasından ziyade maruz kaldığı yağmur ve yeryüzü suyundan korunamamasıdır" dedi. Özcan, su yalıtımının insan hayatı, konforu, sağlığı ve ülke ekonomisi için hayati önemde olduğunu dile getirdi.


'SU YOK YALANINA KANMAYIN'

Kış yağmurlarının binaları etkilediğine işaret eden Özcan, "Türkiye'de birçok tatil bölgesi kış aylarında sağanak yağış alıyor ve su yalıtımı gerçekleştirilmemiş evler ciddi oranda suya maruz kalıyor. Bu da hem evin çürüyüp depreme dayanıksız hale gelmesine, hem evde oluşan rutubet ve küfün kanserojen etkisinin eve yayılmasına sebep oluyor. Unutmamalı; binayı nem, insanı ise çürük bina öldürür. Bazı müteahhitler inşaat maliyetini düşürmek amacıyla su yalıtımından kaçınmak için 'burada su yok' diyebiliyor. Su yok demek yalandır" dedi.



Sabah Ankara


Geri Dön