28 / 03 / 2024

Murat Şirin: Turizm olumsuz etkilenecek!

Murat Şirin: Turizm olumsuz etkilenecek!

TÜRSAB Adana Başkanı Murat Şirin: "Sektör olarak Suruç saldırısını kınıyoruz, bu tür saldırılar turizmi olumsuz etkiler"



Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin gözde turizm beldelerinden olan Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen terör saldırısı "Bacasız sanayi" olarak adlandırılan turizm sektörünü endişelendirdi. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)  Adana  Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Murat Şirin, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 31 kişinin ölmesi, 104 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan bombalı saldırıyı turizm sektörü olarak nefretle kınadıklarını bildirdi. Şirin, turizmin, bu tür terör saldırılarından en çok etkilenen sektörlerin başında geldiğini bildirdi.



Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'inin özellikle kültür turizmi açısından büyük potansiyel barındırdığını belirten Şirin, son yıllarda çözüm süreci ile hareketlenen turizmin, bu tür terör saldırılarının ardından olumsuz yönde etkileneceğini ifade etti.Turizmin ülkemize önemli ölçüde girdi sağladığını ve katma değeri en yüksek sektör olduğunu anlatan Şirin, "Turizm, 52 sektörü beslemesinin yanında işsizliğe karşı da büyük katkı sağlıyor. Suruç'taki saldırı ister istemez turizmi etkileyecektir.Sektör temsilcileri olarak tek dileğimiz bu tür bir saldırının bir daha olmaması. Çünkü turist huzur ister. Yabancı turist huzurun olmadığı destinasyonları tercih etmez" diye konuştu.Şirin, saldırıda hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diledi.



Habertürk


Geri Dön