20 / 04 / 2024

Murat Taşer: İzmir’in yüzde 40'ı kirada, 15 bin konut yapacağız!

Murat Taşer: İzmir’in yüzde 40'ı kirada, 15 bin konut yapacağız!

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, ilde vatandaşların yüzde 40’ının kiralık evlerde oturduğunu belirterek, “İşbaşına geldiğimizde, orta ve dar gelirli vatandaşlarımız için 15 bin toplu konut yapacağız." dedi...




MHP  İzmir  Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, ilde vatandaşların yüzde 40’ının kiralık evlerde oturduğunu belirterek, “İşbaşına geldiğimizde, orta ve dar gelirli vatandaşlarımız için 15 bin toplu konut yapacağız. İzmir’de hemşehrilerimiz için büyük bir proje başlatacağız. Kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevirenlere inat, ikinci büyük toplu konut projesini başlatacağız. İzmirliler, bankalara mecbur olmadan ev sahibi olacak.” dedi.


Partisinin Gültepe semti Toros Meydanı’nda düzenlediği açıkhava toplantısına katılan Taşer, TOKİ'nin amacından saptığını iddia etti: “2014-2020 yılları arasında İzmir’de ihtiyaç duyulacak konut sayısı 283 bin olacak. Şu an İzmir’de yaşayan vatandaşların yüzde 40’ı kirada oturuyor. İzmir, en riskli deprem kuşağında olmasına rağmen konutların yüzde 60’ı riskli. TOKİ, dar gelirli vatandaşlarımız için toplu konut üretmek yerine, amacından saparak lüks konutlar yapmaya başladığı için İzmir’deki bu açık büyüyor. Üç beş yıl sonra çoluk çocuğunuzun oturacağı evlerin kirası anormal boyutlara varacak."


AK Parti ve CHP’li rakiplerini de eleştiren Murat Taşer, “Atamayla gelip İzmir Marşı'yla İstanbul’a geri dönecek olan Binali Yıldırım, 'Yerel seçim sürecinde genel siyasetten bahsetmeyelim.' diyor ama vaadettikleri 35 projeden 30’u zaten devletin projesi. Aziz Kocaoğlu ise belediye şirketleri ve ESHOT’un zararlarıyla genel yönetim ve personel giderleri düşüldükten sonra İzmir’e yatırım yapacak bütçesi kalmayan bir yönetici olarak, İzmir’i çağdışı kalmışlıktan kurtaramayacak. Ben her fırsatta İzmir’e hizmet vermeyen, üvey evlat muamelesi yapanlara sesleniyorum; gelin bir televizyon kanalında konuşalım, tartışalım. Vatandaşın da katılabileceği canlı yayında İzmir’i konuşalım ama yanaşmıyorlar.” şeklinde konuştu.


Malatya Son Havadis


Geri Dön