29 / 03 / 2024

Muratpaşa Belediyesi'nden gayrimenkul satışları açıklaması!

Muratpaşa Belediyesi'nden gayrimenkul satışları açıklaması!

Muratpaşa Belediyesi, falez bandıyla ilgili gündeme gelen iddialara cevap verdi, belediye yaptığı yazılı açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtti




Muratpaşa Belediyesi, falez bandıyla ilgili gündeme gelen iddialara cevap verdi. Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada Türkiye'de hemen hemen bütün belediyeler için, gelir kaynaklarından birinin gayrimenkul satışları olduğu belirtilerek Antalya'da da bu durumun, kamu hizmetleri için tüm belediyelerin sıkça başvurdukları bir yöntem olduğu ifade edildi.


Falez bandı üzerinde bulunan, 12718 ada 1 parseldeki gayrimenkulün 16 Şubat 2016 tarihinde açık ihale usulü ile satılacağı hatırlatılan açıklamada bu satış öncesi kentte ‘birilerinin falez bandında mülkiyet topladığı’, ‘eski Mobil alanına otel ya da yüksek katlı apartman yapılacağı’ yönünde iddiaların temelinin bulunmadığı bildirildi. Açıklamada şöyle dernildi ; " Bu alanın satışından elde edilecek gelir; doğalgaz çalışmaları sırasında yıpranan asfalt altyapısının yenilenmesinde ve çok amaçlı gösteri merkezinin inşasında kullanılacaktır. Sonuç itibarı ile satışa konu yer, imar planında; günübirlik tesis alanı olarak tanımlandığından, Mobil alanı da; çoklu mülkiyete konu olup, spor alanı olarak tanımlandığından, amacı dışında bir kullanıma tahsis edilmesi mümkün değildir. Bu alanda, hiçbir şekilde otel ya da konut inşasına, belediyemizce asla izin verilmeyecektir. "



Antalya Hilal


Geri Dön